Return to site

ACC1 verliest derby van VRA in het Bos

[door Observer] Op de zoveelste prachtige lente/zomer dag bracht de 3e competitie ronde ons UIT naar VRA.Zo als altijd lag het VRA veld er in de vroege ochtend nevel prachtig bij. Een plaatje! Serene rust en geen vliegtuigen (wat zeuren ze toch in Zwolle….?).

ACC won de toss en besloot het veld in te gaan.  Na 25 overs met een stand van 106/2 konden we wel een succesje gebruiken. Opener Ter Braak (ex HDVS) was niet van zijn stuk te krijgen, maar na de 106/2 waarbij Cooper met 43 runs was vertrokken, kregen we opeens 3 cadeautjes van resp. Swarczynski (1e bal) – Borren en captain v.d.Burgdie zich onmiddellijk bij hun aankomst rond het wicket lieten vangen en het bord op  112/5 deed belanden.

Ook na de val van Turmaine (11) op een stand van 138/6 leken wij de zaak cijfer matig aardig onder controle te hebben.  Echter het bowlen was van zeer matige kwaliteit met veel te veel losse ballen
die met name door Ter Braak vakkundig werden weggewerkt en in ieder geval 17 wides opleverde.
Met de warmte en het snel lopende grote veld werd ook het veldwerk er niet beter op.
Eindstand 235/8 – Ter Braak een keurige 113 not out.
Merkwaardig genoeg geeft het wedstrijd formulier aan dat er maar 49 overs werden gebowled.
Wie heeft er zitten slapen ???

Bowling: Botha 2/42/10  -  Kumar 0/31/7  -  Raza 4/41/10  -  Rehmat Z. 0/30/6  - Alim 0/28/4 -
Saqib Z. 2/37/10   - Potdar 0/19/2


Wij vroegen ons af waarom Sikander niet bowlde, maar dat zal wel met een blessure te maken hebben. Wel had hij 3 uitstekende vangen. Coach Frenz keepte naar behoren: geen byes + 1vang. Hij verving Asad, die zijn vinger had geblesseerd tijdens een training.

Tussen de bedrijven door voerde de trap mij natuurlijk langs het VRA terras, alwaar -  zoals gebruikelijk door de jaren heen -  ik zeer voorkomend werd uitgenodigd voor een glas lekkers.John en Siep – gezeten op hun plekje dicht bij de keuken deur -  vertelden van de grootse plannendie er liggen om het clubgebouw van de Gemeente te kopen en vervolgens te verbouwen inclusiefkooi en kamer voor de High Performance Officer van de Bond/ICC.  Het laatste vooral om aan de eisen van een internationaal cricket veld te kunnen voldoen.

Zoals U in de kop reeds heeft kunnen zien, kwam onze innings te kort om te winnen.
Achteraf maar 25 runs te kort en als je dat relateert aan het scheve bowlen met 17 wides, dan kun je concluderen dat verlies niet nodig was geweest!

Rehmat (18) en Saqib (39) maakten een behoorlijk begin en het waren voornamelijk coach Frenz (63) en de jonge Rasool (39) die goede vorderingen maakten, maar de run rate lag wel wat laag te meer daar aan het eind van onze batting weinig slagkracht ligt.


Raza (20 no.) en Botha  (10) droegen hun steentje bij maar op 210/7 was de koek op.

e ranglijst van de Topklasse wierp nieuw licht op de “buitenlanders” affaire van Punjab.
PUNJAB stond opeens met 3 gespeeld nul punten genoteerd, terwijl zij toch 2 wedstrijden gewonnen
hadden. De Tucht Commissie heeft hen 4 verliespunten gegeven voor de eerste 2 wedstrijden, waarin meer buitenlanders waren opgesteld dan toegestaan. De 3e wedstrijd werd verloren en over de opstelling cq. sancties is nog niets bekend. Wordt vervolgd, want ook “beroep” loopt nog.

[bijgaand scoresheets KNCB]

broken image
broken image

[Bijschrift: De duck rechts onderaan gaat onverrichter zake naar huis, terwijl VRA en ACC handen schudden]