Return to site

Feestelijk eerbetoon voor helden van ACC

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op ACC is er uitgebreid teruggeblikt op het afgelopen seizoen. Alle hoofdrolspelers zijn door voorzitter Wim Pielage op unieke wijze in het zonnetje gezet.

Voorafgaand aan de jaarlijkse ceremony keken de liefhebbers in het clubhuis naar de enerverende wedstrijd op het WK tussen Nederland en Afghanistan. Helaas was Afghanistan veel te sterk, maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker niet voor onze aanvoerder van de Zomi’s Ezzat Muhseni, die geboren is in Afghanistan en dolblij is dat zijn land zo goed presteert op het WK.

Na de wedstrijd werd er genoten van een overheerlijke Roti maaltijd van Steve Tilon. Wat een fantastische smaak en wat een ouderwetse gezelligheid!

Even na 19.00 uur startte Wim Pielage, net terug van het WK in India, met de unieke ceremony. ACC 1 is er in geslaagd om zich glansrijk te handhaven in de Topklasse 50 overs competitie en degradeerde helaas uit de T20 competitie. Maar ACC 2 slaagde er in om onder leiding van captain Gurlabh Singh te promoveren naar de Eerste Klasse. ACC 3 kan ook terugkijken op een uitstekend seizoen en is midden in de winter nog altijd in de race voor het kampioenschap omdat er formeel nog een tuchtzaak loopt. ACC 4 en ACC 5 hebben eveneens een uitstekend seizoen achter de rug en eindigden stevig in de top van de ranglijst. Bovendien zijn de Zami's weer kampioen geworden! Het begint zo langzamerhand normal te worden, maar het is echt ongelooflijk bijzonder! En alle jeugdteams hebben het uiteraard ook uitstekend gedaan met schitterende overwinningen en enerverende nederlagen. Daarnaast werden de Zomi's weer geen kampioen. Maar voor volgend seizoen liggen er absoluut kansen!

Centurions

Vervolgens was het tijd om alle spelers met bijzondere prestaties te eren. Er werden afgelopen seizoen maar liefst twaalf centuries gescoord. Zo maakte Thomas Hobson er in het eerste 130 tegen Punjab en tekende onze professional Heino Kuhn voor een zeer fraaie 104 tegen HCC en een ijzersterke 120 runs tegen Excelsior. In ACC 2 maakte Waqas Ahmad er 100 tegen HTCECA en was Naeem Nasir goed voor 120 runs tegen dezelfde tegenstander. In het derde maakte Gurlabh Singh er 122 tegen Centurions terwijl Gagan Gaba met 109 runs uithaalde tegen VRA 4 en Baljot Singh goed was voor 103 runs tegen Bloemendaal 2. In ACC 4 maakte Vijay Gomatam 105 runs tegen VRA 5.

Ook in het vijfde werden er meerdere centuries gescoord. Wat te denken van de 105 van Yuvaan Naidoo tegen Zwolle 2 en de precies 100 runs van Rohit Kapoor tegen Salland 3? Helemaal fantastisch natuurlijk! In de Zomi slaagde de nooit ergens voor weglopende Ezzat Muhseni er in om met 102 runs een schitterende century te scoren tegen Excelsior. Wat een feest! Alle op ACC aanwezige centurions kregen van voorzitter Wim een schitterend ACC-speldje overhandigd.

Bowlers

Vervolgens was het hoog tijd om de beste bowlers van ACC in het zonnetje te zetten. Sinds vorig jaar worden bowlers die vijf wickets in een wedstrijd nemen namelijk ook geëerd met een speldje als ze tijdens de ceremony aanwezig zijn. In ACC 1 slaagde wederom Thomas Hodgson er in om 5 wickets voor 21 runs in 10 overs te nemen tegen Punjab. Amanpreet Singh had voor ACC 2 met 5 voor 19 in 6 overs prachtige cijfers tegen Kampong 2. In ACC 3 was niemand minder dan captain en KNCB-bestuurslid Madasor Allah Rakha oftewel ‘always in a good Mudi’ goed voor maar liefst 6 wickets voor 14 runs in 8 overs. Ook Naeem Nasir slaagde er in om vijf wickets te nemen en eindigde met de cijfers 5/38/8 tegen Bloemendaal 2. In ACC 4 blonk Sushant Tiwari uit met 5 voor 25 in 5.5 overs en in het vijfde tekende Saju Sarangdharan voor 5 voor 30 in 8. In ACC Zomi was er ondertussen afgelopen seizoen nog een heldenrol voor Bart Sandberg, die tegen 5 wickets nam voor 18 runs in 6 overs.

Na de uitreiking van de speldjes was het hoog tijd om de andere hele grote prijzen uit te reiken. Zo mochten Mark Wolfe en Tibo Balk de traditionele Boysday Crack prijs in ontvangst nemen voor de beste jeugdspelers. Voorzitter Wim rekent er op dat de twee talenten in de toekomst een vooraanstaande rol kunnen spelen in ACC 1. Overigens gaat Mark Wolfe in januari voor zes maanden naar Zuid-Afrika om op een school aldaar nog beter te kunnen leren cricketen.

Verdiend

De Tony Poulter prijs, die wordt uitgereikt aan iemand die veel doet voor de club, was voor niemand minder dan Ramesh Sripatnala. Ramesh was afgelopen seizoen zo ongeveer bij alle jeugdteams betrokken en verzet op zeer positieve wijze bergen werk voor de jeugdteams van ACC. De prijs was zonder twijfel dan ook meer dan verdiend.

Mark Mulready heeft de Jan Prent prijs gewonnen. Ook deze trofee was uiteraard meer dan verdiend omdat Mark zich zowel in de winter als in de zomer tomeloos heeft ingezet voor ACC 1. Mark was zelfs niet te beroerd om onze professionals Thomas Hobson en Heino Kuhn een tijdje in huis te nemen.

De ACC Tiger prijs voor de beste prestatie in augustus en september ging naar ACC 2 in verband met de fantastische promotie naar de Eerste Klasse als gevolg van het kampioenschap in de overgangsklasse.

Al met al was het weer een groot feest op ACC en bleef het na de unieke ceremony zonder twijfel nog lang onrustig in het gezellige clubhuis. Nu tijdens de winter genieten van zo veel mogelijk cricket op tv en dan volgend seizoen met zijn allen op jacht naar nieuwe prijzen. Wat een feest!

Jan Balk

broken image

De helden van ACC. Vlnr: Sushant Tiwari, Ramesh Sripatnala. Tibo Balk, Wim Pielage, Ezzat Muhseni, Madasor Allah Rakha en Gagan Gaba.