Return to site

Fraaie overwinning op HCC tot slot seizoen 2023!

ACC niet in PLAY-OFFs laatste 4…….

Winst tegen SPARTA uit handen laten vallen……

Op zaterdag werd voor de 2e keer in een week naar Sparta gegaan, nu om de verregende wedstijd van een week terug over te spelen.

Opnieuw speelden de weergoden een rol en werd de wedstrijd ingekort tot 45 overs vanwege de vroege nattigheid.

Opnieuw batten, ditmaal met een behoorlijk resultaat van 195 ao. op een stroef veld.

Rahil Ahmed (36) en Shreyas Potdar (26) openden naar behoren. Heino Kuhn werd met 50 runs de belangrijkste man van de innings, daarbij lichtelijk gesteund door Hobson (19) – Kumar (10) en Waqas Ahmad (18).

De Sparta innings begon voor ons hoopvol bij een stand van 25/3/9, maar oude lastpost Tarr (20), die door Hobson op 81/4 met een geweldige snoekduik aan de boundary geëlimineerd werd, was de voorbode voor meer weerstand.

Clark (75) en Kroesen (45) deden ons de das om, of beter gezegd dat deden wijzelf, door 4 catches te laten vallen! Dan ga je niet winnen……

Waqas Ahmad (3 -36) en Thomas Hobson (2- 34) waren onze meest succesvolle bowlers. Sparta maakte ons totaal voor 7 wickets.

Jammer, de 2 punten lagen hier voor het oprapen en waren de vangen gepakt, dan had een plaats bij de laatste 4 voor ons klaar gelegen als er zondag van HCC gewonnen zou worden.

En zondag kwamen de Hagenezen naar het Loopveld voor de laatste wedstrijd van Fase 2. Dus nieuwe kansen en die werden gegrepen, zij het met een hoge inbreng van onze beide coaches.

Ook HCC liet ons na gewonnen toss eerst batten. Na 10 overs en 48 runs op het bord waren, R.Ahmed, S.Potdar en F.Wegener (19) vertrokken.

Vervolgens lieten Thomas Hobson en Heino Kuhn in een prachtige battingshow zien hoe men een innings dient op te bouwen.

Na een stand van 141 runs voor het 4 e wicket ging Thomas voor 79 (4x4 + 1x6) prima runs gevangen op cover point. Van 189/4 werd het 223/7 in de 47e over met Heino op 85 not out.

Er volgde een tenenkrommende episode in de 48e en 49e over waarin Heino op de 1e bal de strike uit handen had gegeven om hem niet meer terug te krijgen tot de 50e en laatste over. We waren 4 runs verder gekomen! Heino 86* was getergd, met een century in het verschiet en 6 ballen te gaan…..

De slot over ging uiteindelijk voor 18 runs de boeken in: 4-6-2-0-0-6…….. en Heino bleef met een prachtige 104 runs not out (6x4+3x6) ACC 247/7.

Een mooi totaal, maar tegen HCC beslist geen gegarandeerd totaal voor succes.

HCC begon voortvarend totdat bij 50 runs Vandiar, gelijk met de eerste regendruppels, door Fergus Wegener op het bowlen van Jo Reddy achter het wicket gevangen werd.

We gingen naar binnen en nuttigden een platte bitterbal en toen het buitje uitgewerkt was, bleken er geen overs verloren te zijn.

Tonny Staal (57) en Boris Gorlee (29) deden een ferme poging om ons te pakken, maar op 110 verdwenen beiden in de 26e over.

Er volgden enige kleine bijdragen, maar met de run out van Teun Kloppenburg, middels een prachtige direct hit van Rahil Ahmed was de weerstand wel gebroken: 151/6/32.

Onze bowlers ruimden de rest vervolgens vakkundig op en HCC zat voor 172 ao aan de kant in 41 overs.

Een waarlijk fraai besluit van een niet gemakkelijk seizoen, waarbij boven ieders verwachting de Kampioenspoule werd bereikt, alwaar als 5e werd gefinished.

Voor de trouwe supporters was het een genoegen (soms met rillingen) om de prestaties van ons vlaggenschip te volgen.

OBSERVER

PS. Gezeten op de bank voor het clubhuis zat naast mij een jonge gast van ca. 16 jaar. Hij keek veel op zijn telefoon. Ik vroeg hem of ie het cricket volgde. Ja, want zijn vriend deed mee. Hij op zijn beurt vroeg mij of ik ook van ACC was, hetgeen ik kon bevestigen met “al 80 jaar”.

“Oh, dan kent U mijn vader wel” en het bleek Senna de zoon van Rehan Younis en Lisette Disselkoen te zijn. Hij was een tijdje gestopt met cricket, maar weer aan het trainen geslagen, zo begreep ik.

En ik vertelde hem dat ik ook zijn grootvader Tonny Disselkoen had gekend. Dat was een hele goeie cricketer van ACC.1 geweest. Zowel batsman als bowler.

Maar ook de vader van Tonny, dus zijn overgrootvader, Dick Disselkoen, had ik gekend. Dick was niet alleen ACC-er, maar vooral een zeer bekende goede voetballer van AFC. Eens maakte hij in een beslissing wedstrijd tegen ZVV, 7 van de 9 goals!

Om het verder kort te houden, zei ik tegen mijn gesprekspartner, dat wij de vader van zijn overgrootvader gewoon “Ouwe Dis” noemden……

Toen geloofde de jongeling naast mij op de bank wel, dat ik al minstens 80 jaar lid was van ACC moest zijn.