Return to site

Fraaie winst ACC 2 thuis op R&W - met bittere nasmaak

broken image

Stephan Hannema 66, Kiran Hosur 111* & 3-18-8 en Marvin Watts 5-13-8

[door Stephan Hannema] Er is een aantal leden van ACC geniaal in het schrijven van verhalen. Ik noem het verhalen, omdat het soms niks met een wedstrijdverslag te maken heeft. Dit seizoen zijn, zoals gewoonlijk, Irfan Younis en Jan Balk mij voor geweest. En eerlijk gezegd had ik verwacht dat het verslag van afgelopen zondag door iemand anders geschreven zou worden. Want niemand minder dan Mees van Vliet had aangeboden om het verslag te schrijven van de ruim gewonnen wedstrijd van ACC 2 tegen Rood & Wit op 't Loopveld. Hetgeen ik direct naar uitkeek. En met mij nog vele anderen. Het is een leuke vent, goed met woorden en daarnaast een fijne dosis humor. Dit moest goed komen.

Om aan te geven dat ik een aantal zaken in dit verslag niet volledig uit mijn duim zuig, leek het mij leuk om het een en ander te begeleiden met wat screenshots uit de ACC 2 groepsapp.

broken image

Het is een onwijs getalenteerde cricketer en past waanzinnig goed in de groep. Af en toe verbaas ik mij wel eens hoe volwassen hij is voor zijn leeftijd. De grote mannen praat in de kleedkamer doet hij net zo hard aan mee en je krijgt hem ook niet zo snel gek. In tegenstelling tot andere gasten van zijn leeftijd.. okee, sorry zelf gasten die veel ouder zijn dan Mees. Sinds eind vorig jaar staat hij zelfs bij ons onder de douche.

Maar aan het positieve komt toch helaas een eind… De eerste Millennial verschijnselen kwamen al naar voren. Iets wat heel vreemd is gezien hij helemaal niet onder die noemer valt. Hij behoort volgens mij tot Generatie Z of was het X. Of nouja laten we in deze tijd maar stoppen met het plaatsen van mensen in een hokje. De volgende generatie wordt misschien wel Generatie LHGTBQ. Al is dat ook niet alles omvattend heb ik weer begrepen…

Ohja terug naar Mees. Die vertoonde dus verschijnselen die blijkbaar heel kenmerkend zijn voor de Millennials. Druk, druk, druk, druk, druk, druk, druk en nog eens druk. Druk met werk, druk met school, druk met cricket, druk met zich zelf, druk met trainen, druk met de meiden, druk met reageren in 20 verschillende groepsapps en druk met het verzinnen van excuses. Je raadt het al, die had het dus veel te DRUK om namens het team een leuk verslag op papier te zetten.

broken image
broken image

Gezien zijn drukke leven heb ik aangeboden om het verslag te schrijven. Op één voorwaarde. Hij moest mij vertellen onder welke twee nummers van onderstaande afbeelding een tepel te vinden was.

broken image

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat de beste man het juist had, anders had ik dit verhaal voor Jan met de korte achternaam (Balk), geschreven. Fijn dat hij in zijn drukke leven nog wel even de tijd heeft kunnen nemen om de quizvraag juist te beantwoorden. Ik zat er nog aan te denken om ook de video te delen waarin te zien is hoe hij op het goede antwoord is gekomen. Echter is huisarrest en het inleveren van zijn telefoon dan onoverkomelijk. Ik vraag me af wie zijn databundel betaalt.

Veel belangrijker is natuurlijk de wedstrijd van afgelopen zondag, want het was een fantastische wedstrijd voor ACC II. Dit keer zowel met het bat als met de bal. ACC ging na een verloren toss eerst aan bat. En strandde op een mega totaal van 265 runs uit 40 overs. Dit alles onder een leiding van Kiran Hosur, die er van baalde gedropped te zijn uit het eerste. Hij had dan ook niet alleen zichzelf maar ook Taku (hopelijk leest hij het verslag) iets te bewijzen. En hoe!! Op 1 bal na heeft hij de hele veertig overs gestaan (jullie mogen aan Ajit vragen hoe dat kan..). Wat resulteerde in een mooie en beheerste 111*. Verdere bijdragen waren er van Rehan Younis 24, Stephan Hannema 66 en Mr. Extra 32.

Na een voortreffelijke lunch van Jade was het tijd om ons te bewijzen met de bal. Ook met de bal zag het er afgelopen zondag goed uit. Kiran Hosur (3-18-8) en Rehan Younis (2-7-2.3). Maar het was niemand minder dan Marvin Watts die de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen. Hij is zijn comebacktour bij het tweede begonnen met 5 voor 13 uit 8.

Voor de complete scorecard kunt u nu hier klikken. Hopelijk volgende week het verslag dan echt van Mees. Al wil ik de druk natuurlijk niet te hoog opvoeren.

broken image