Return to site

Fraaie winst ACC1 op Dosti, Asad (123 no) Man of the Match en een loopje over het Loopveld

broken image

Het was dagen lang 25/30 graden geweest en zonder airco dreef je je huis of je bed uit. 
Mooi weekend in het vooruitzicht en al helemaal als je al die teams zag die voorzitter Wim opsomde. 
ACC.1 vs DOSTI  - ACC.3 vs Qui Vive 5  - ACC 4 vs HDVS 4 thuis. Top programma op het Loopveld. 
Alles klopte behalve het weer, dat een dip maakte van 30 naar 18 graden met de nodige motregen en windvlagen. 

ACC had een makkie aan het danig verzwakte DOSTI ( geen Hafeez, geen Butt, geen Ahmed) 
Maar het was vooral de eigen inbreng van Asad Zulfiqar en coach Zakir Kathrada die met een prachtige openingstand van 149 runs een gedegen platform legde voor een hoog totaal.


Asad scoorde zijn maiden century in de Topklasse na al meerdere keren scores van 80/90 te hebben afgeleverd. Tussen 90 en 100 runs werd hij naar eigen zeggen wat zenuwachtig, maar toen de ton er was, liet hij nog mooier en krachtiger batten zien dan tot dan toe.  Met zijn 123 not out droeg hij zijn bat door de innings en heeft nu al 398 runs gescored met een gemiddelde van 66,33 !! 
Coach Zakir had met 78 runs ook een sterk aandeel in deze mooie opening. Van de drieling was ook Sikander (34) nog productief, terwijl broer Saqib zeer ongelukkig LBW ging en er achter kwam  - terwijl hij dit allang wist -  dat UIT  = UIT . Punt uit. 
Eindstand: 266 voor 4 in 50. Not bad.

 

De lunch onderbreking van drie kwartier is altijd een mooie gelegenheid om op de andere velden te kijken. Ver weg op het RAP veld speelde een bont gezelschap van jonge en oude ACC-ers.  Engels leek de voertaal terwijl ik toch vrij zeker wist dat jongens als Guy Pathak, Bart Sandberg, Kees v.Nieuwkerk, Dick Broggel  op zeer jeugdige leeftijd in de ACC jeugd afdeling waren begonnen. Het meeste Engels kwam inderdaad van de Seniors en ik begreep dat zij met de Brexit in het vooruitzicht  
uiterst tevreden waren met een vaste verblijfsvergunning in ACC.4/Zomi


De tegenstrevers waren HDVS.4/Zomi met illustere namen als Klokgieters, Verwey en ter Plegt in hun midden. De omgeving gaf vergezichten op de Amstellandse weilanden in een licht glooiend golf landschap waarin de droge grond lichtjes trilde onder het gezwoeg van de Schiedamse zwaargewicht fielders.

 

Mijn oog viel op het ZOMI scoringboek: eigen fabricaat, maar heel ludiek. Voorin naast het ACC logo een boete lijst met tarieven voor alle soorten overtredingen. Voorzorg maatregelen, om met een flinke kas straks op tour te gaan.  Op de bladzijde voor de wedstijd van de dag, naast kolommen voor runs, wickets etc  ook een kolom voor “offence art. X – boete Y – speler Z “. 
Er was ook een kolom “times dropped” hetgeen uiteraard voor verdere uitleg vatbaar was. Heeft Mr.X al zoveel vangen gemist ? of is hij al zoveel keer buiten de selectie gelaten ?? 
Een prachtig scoringboek met mysteries…… 

Terwijl het bleef miezeren en het 1e bleef oefenen met covers er op en covers er af begaf ik mij naar het AMVJ veld waar ACC.3 het opnam tegen de blauwen van Qui Vive.5


Er was met vlaggetjes een veld van enorme omvang uitgezet. Bijna volledig 2 voetbal velden dekkend. Geen wonder dat de runs aanvankelijk uiterst schaars waren. Wie daar geen moeite me had was ons vol ijverige hulp coach TAKU. Hij had nog nooit een century geslagen, maar op dit reuze veld zocht en vond hij de boundary en eindigde met een fraaie 103 ! Well done, man.! 

Toen het geschuif met de covers ophield en de umpirers tevreden het veld in trokken werd DOSTI in no-time onthoofd middels 2 fraaie vangen van Steven de Bruin en 3 van keeper Zakir waarbij de middelste een beauty was. 
Jim mocht ditmaal de bowling openen en dat lijkt meer rustgevend voor hem dan dat hij tegen het spannende einde in actie moet komen. Het werd  hier nooit spannend, want met uitzondering van coach Dry(40) en de beide Tewari’s (17 + 16 runs resp.) kwam niemand in de dubbele cijfers.


Ook de fraaie vang van Saqib op diezelfde Dry moet vermeld worden. DOSTI 118 all out. 
Bowling: Malik 2/20/6 – Rehmet Z. 2/18/5  - Ashiqullah 2/25/6  - Saqib 3/19/6 – Raza 1/12/6 

ACC had weer eens gewonnen en staat op een veilige plek in de middenmoot. Er zijn geen linker of rechter rijtjes meer en ook geen play offs. De bovenste is kampioen en de onderste degradeert (even doorgeven aan Het Parool) 
De Woudstra bank schitterde in de avond zon en het onkruid tierde welig op het terras en omstreken. 

OBSERVER

EP's creatie van de dag: de Dosti-ACC scoresheets van de KNCB

broken image

Naschrift redactie: Bijgaand een selectie fraaie foto's van Duco Ohm, waarvoor dank. Zijn er mensen die ze voortaan op de site kunnen zetten? En misschien wel meer? Plus de bijschriften. Heb er bijna 60 moeten bekijken om deze selectie te maken en dat is me wat te veel vrijwilligerswerk, los van het 'normale' vele werk voor de site.

broken image

Die Big Smile toverde Asad 1-2-3 te voorschijn. Applaus van Dosti.

broken image

Rehmet is heel trots op zijn jonge broertje ;-).

broken image

Zakir Kathrada balend het veld af. Geen ton, wel een mooie en uiterst nuttige 78 runs.

broken image

Jawel, de umpires. Zie verslag over UIT = UIT. Punt uit.

broken image

Enkele oudere ACC-supporters en 'de bank' waarop Hans Honsdrecht het rijk alleen heeft.

broken image

Rechts trouwe en zeer gewaardeerde scorer David van ACC, die steeds uit Hilversum moet komen. Links de Dosti-man, naam helaas onbekend.

broken image

Dosti-supporters, voor wie er weinig viel te lachen zondag, op de bank, nee mini-tribune van Joep. Toch?

broken image

Zakir laat een ieder zien hoe je een lange bal stopt. Uit het boekje. Umpire Molenaar kijkt toe. En ACC-supporters en spelers ook. Alleen die twitteraar weer niet. By the way: CricketEurope houdt de standen tegenwoordig heel goed live bij, met commentaar en wel. Who needs tweets now?