Return to site

Jonge goden en oude helden van ACC 2 winnen lachend van VRA

 

[door Jan Balk] ACC 2 heeft op fantastische wijze de tweede zege van het seizoen geboekt. Met een schitterend team vol met jonge goden en oude helden werden de reserves van VRA op het mooiste veld van Nederland geklopt. Na de duels tussen Nederland en Zimbabwe en een bijzondere India-dag werd er op het eerste veld van VRA in het Amsterdamse Bos eindelijk eens een wedstrijd van niveau afgewerkt. Aanvoerder Stephan Hannema won de toss en koos voor eerst batten.

Jonge god Sean Walsh en oude held Roelof Balk begonnen meteen al met een fantastische en doordachte opening. Daarmee werd op het schitterende graswicket van VRA meteen de basis gelegd voor het indrukwekkende totaal van 215/6. Vooral Bas van der Heyde en Stephan Hannema lieten weergaloos batten zien.

Het was sowieso geweldig om te zien dat Van der Heyde weer helemaal terug is. De klasse droop er vanaf. Hij kan razendsnel beslissen wanneer die korte run gelopen moet worden en beschikt sowieso over een onwaarschijnlijk snel cricketbrein waardoor hij ook nog eens altijd precies weet hoe je een veld uit moet zetten. Daarnaast had Bas ook weer zo maar een volstrekt onnodige uitbarsting tegen een umpire omdat die tijdens het fielden van ACC een onterechte no ball zou hebben gegeven. Maar goed, zijn cricketbrein is fantastisch en datzelfde geldt voor zijn batten.

Bovendien stak Stephan Hannema in een onwaarschijnlijke vorm waardoor hij de bal regelmatig fantastisch raakte. Tel daar de acht gemiste vangen van VRA bij op en het is duidelijk dat ACC het aan bat geweldig had gedaan. Zelfs Umar Mohammed liet aan bat zien dat hij over een bijzonder talent beschikt.

Het batten van VRA werd een spannende aangelegenheid met wederom een aaneenschakeling van hoogtepunten voor wat betreft het fielden van ACC. Wat te denken van drie fantastische vangen van Beau te Boekhorst en daarnaast ook nog eens twee vangen van Roelof Balk en twee vangen van Bas van der Heyde. Het bowlen was ook fantastisch verzorgd. Zo nam Rehan Younis het prijswicket van de uitstekend battende Jeroen Mulder terwijl Shreyas Potdar ‘big fishSandeep Singh pakte dankzij een van die drie vangen van Beau te Boekhorst. Het bowlen van Potdar was na zijn ook al zo voortreffelijke optreden tegen Ajax Leiden trouwens opnieuw van een bijzonder hoog niveau. Wat een uniek talent. Daarnaast bowlde legspinner Sean Walsh ook nog eens uitstekend en verbaasde hij vriend en vijand en vooral mij omdat hij sinds twee weken als offspinner door het leven gaat.

VRA 2 kwam uiteindelijk niet verder dan 173 all out. Na afloop hebben we op het fantastische terras van VRA de derde innings ook nog eens glansrijk gewonnen en moesten Roelof en Jan het clubhuis sluiten terwijl iedereen al weg was. Wat een feest! Zondag gaan we thuis tegen Groen Wit op jacht naar de derde zege van het seizoen.

 

VRA 2-ACC 2 0-2
ACC 215/6. S. Walsh 20, B. van der Heyde 52, S. Hannema 76*, U. Muhammed 22. J. Mulder 2/39/8
VRA 173. J. Mulder 73. J. Balk 3/25/6, R. Younis 2/22/8, S. Potdar 2/41/7, S. Walsh 2/38/6.

Fotobijschrift: Na de interlands tussen Nederland en Zimbabwe en de India-dag wordt het veld van VRA klaar gemaakt voor de belangrijkste wedstrijd van de week.

broken image