Return to site

Genieten Geblazen voor de Grote Gasten van ACC U13

[door: Jan Balk] Het was weer genieten geblazen tijdens de wedstrijd tussen ACC U13 en Punjab U13, maar dat was niet zo verwonderlijk. Het is namelijk altijd genieten geblazen tijdens de wedstrijden van de Grote Gasten van ACC U13.

Afgelopen zondag mochten we zo maar te gast zijn bij Punjab. De cricketclub heeft werkelijk een schitterend complex met flitsende zwarte screens en fraaie groene pitches. De mensen waren ook nog eens uiterst gastvrij. Het cricket in Nederland zit duidelijk in de lift. Met dank aan fantastische clubs zoals Punjab, die dankzij een geweldige beleving en enthousiasme de sport zonder enige twijfel een extra dimensie geven. Het niveau is tegenwoordig ook zeker beter dan vroeger. Maar ja, vroeger was alles minder.

Geweldig

ACC mocht eerst batten en sloeg 190 runs bij elkaar voor het verlies van 7 wickets. Mark Wolfe werd topscorer met 50 runs retired terwijl Joshua Francis (30) en Gijs Evers (29 not out) ook prima batten lieten zien. Gijs werd uitstekend gesteund door Tristan de Man, die met 10 runs eveneens de dubbele cijfers haalde. Eerder had Ved Chuckarbutty met 16 runs fantastisch geopend en Mark geweldig gesteund.

Punjab deed er alles aan om het totaal van ACC te passeren, maar slaagde hier niet in. Dat was onder meer te danken aan uitstekend bowlen van Gijs, Tristan de Man, Mark Wolfe, Tibo, Aadit Dhaninkal, Joshua Francis en Ved Chuckarbutty. Daarnaast bowlde onze uit ACC U11 afkomstige gastspeler Edward Thomas onder het toeziend oog van zijn speciaal voor deze wedstrijd uit Engeland overgekomen opa en oma echt fantastisch. Vooral zijn clean bowled waarmee Abu Bakar naar de kant werd verwezen was een lust voor het oog.

Vangen

We pakten ook nog een paar mooie vangen dankzij Mark Wolfe, Joshua Francis, Ved en ik geloof Gijs. Al met al kwam Punjab niet verder dan 145 runs all out waardoor onze tweede zege een feit was. Vooral de manier waarop elk wicket werd gevierd door de Grote Gasten van ACC U13 was fantastisch om te zien.

Een week eerder hadden we verloren van Quick Hg. Ook twee uitstekende half centuries van Mark Wolfe (53) en Olaf Erkens (50) konden deze nederlaag niet verhinderen. Maar dat mag de pret van dit fantastische seizoen niet drukken. Komende zondag spelen de Grote Gasten van ACC U13 om 09.00 uur thuis tegen Sparta. Dit wordt natuurlijk zonder enige twijfel een duel dat je niet mag missen. Zorg er dus voor dat je er bij bent.

Zondag 2 juni
ACC U13-Quick Hg U13 0-2
ACC 219/4. M. Wolfe 53 retired, O. Erkens 50 retired, G. Evers 23*.
Quick Hg 220/5. Faas 50 retired, Wouter 50 retired.

Zondag 9 juni
Punjab U13-ACC U13 0-2
ACC 190/6. M. Wolfe 50 retired, J. Francis 30, G. Evers 29*.
Punjab 145. A. Bakar 24, A. Tariq 24. T. Balk 2/32/3, M. Wolfe 2/14/2.

broken image