Return to site

ACC vergeet te winnen van HBS en verliest met 3 runs…….. 

(door Observer) Nadat zaterdag de uit wedstrijd tegen HCC moest worden afgelast onder herfst achtige omstandigheden, stond voor 2e Pinksterdag de topper tussen de nrs. 1 en 2 op het programma.
De verregende wedstrijd tegen HCC wordt niet overgespeeld (evenmin als de afgelaste match VCC-Dosti) waardoor nu al een scheef competitie beeld ontstaat.
Evenmin worden er wedstrijd punten gedeeld; dus geen 1 – 1 zoals hier en daar gemeld.

De wedstrijdbal werd door oud HBS-er Michael v.Os aangeboden in de hoop dat hij met ACC aan het einde van de dag op zijn kleine Griekse eilandje kon juichen. Helaas…..
ACC won de toss en verkoos mede met het oog op de weer voorspelling in de middag, te gaan fielden. De HBS innings werd keurig onder controle gehouden en alleen Gomes wist met 81 een score van enige betekenis te maken. 207/9 in 50 overs betekende een relatief gematigd totaal van 4+ per over.
Saqib (3/33/10) en Sikander (3/55/10) hebben het meeste succes terwijl ook de cijfers van Braidy Barends (1/24/10) zeer zuinig zijn en Arya het met 1/41/7 moet doen. Geen succes voor Raza en Kumar.

Na de lunch beginnen wij aan de inhaal race, maar door een constant te laag tempo brengen wij ons zelf in de problemen. Het zijn niet zo zeer de wickets die onder weg vallen – Marais(19) - Rasool (17) erg onhandig run-out op een misfield en Sikander (12) – maar het tempo is en blijft te laag met na 25 overs slechts 65/3 op het bord. Na 33 overs is dat 94/4 met een gevraagde run rate van 6,5.
Raza (31) is de eerste die met een paar forse klappen de boundary weet te vinden.
Hij sneuvelt op 121/5 in de 37e over terwijl donkere luchten zich samen pakken boven de Arena.
Maar de jonge Jamie Mulready trekt van leer met fel aanvallend batten met captain Saqib nog steeds aan zijn zijde. Een wide-5 helpt ook lekker.

Na 44 overs is – met gerommel en gedonder in de verte - de D/L rate de belangrijkste target.
Wij 168/5 maar de D/L op 175. Jamie legt na 25 uitstekende runs het loodje na een vang op de boundary. Als ik op het complex aan het golfen was geweest, was ik voor het gedonder en de zwarte lucht gevlucht. Maar het bleef droog en de bui trok weg, zodat niet de D/L het belangrijkste doel was maar het HBS totaal van 207, met een stand van 191/6/48 en D/L 199.

2 overs te gaan en winst target 208. Laatste over : 8 runs nodig voor winst; moet kunnen…….
De bowlerij is steady, maar de boundaries lijken ver weg en het veld staat op scherp.
1e bal: dotbal - 2e bal slechts 1 run en Barends run-out……. 5 runs gevraagd van 3 ballen.
het wordt er maar 1 en cruciaal is dat Saqib met 60 als beste batsmen de strike uit handen geeft.
4 runs 2 ballen wordt 3 runs van de laatste bal. Saqib moet een hengst geven maar de yorker van
Coster heeft hem te pakken. Bal gemist: LBW voor een waardevolle 61, maar 2 runs te kort, zelfs
voor een tie.
De TIE zou een mooie uitslag geweest zijn voor deze voortreffelijke cricket wedstrijd die de vele toeschouwers (vooral veel HBS families) een uiterst spannende finale opleverde.
Cricket op zijn best.!!

OBSERVER

Zaterdag 15 JUNI : DOSTI – ACC wordt gespeeld op ONS Loopveld. Komt dat zien.