Return to site

Zami's net te weinig

[een speler] Zami net te weinig, dus puntloos in Oss

Één speler te weinig, één partnership te weinig, te weinig bal controle en te weinig controle achter het wicket. De vier hoofdoorzaken van een onnodig verlies van de Zami tegen de Wanderers in Oss.

Met tien man vertrokken uit een nat en stormachtig Amstelveen en kwamen we mooi op tijd aan op het complex van de Wanderers. Toch een heel andere cricket wereld in vergelijking tot wat de meeste van ons gewend zijn bij ACC of de bekende clubs in de regio.

Ontvangst in aparte ruimte van mooi voetbalclubhuis. Een eigen cricket veld dat voorheen één voetbalveld was aan de andere kant van de straat. Veel bomen en groen maar geen screens rond een klein hobbelig veld waar de gemeente Oss helaas voor de Wanderers te weinig aandacht aan besteed.

Deed me denken aan het park cricket bij Olympia, maar dan met zachte G.

Toss werd gewonnen en dus eerst batten. Het eerste partnership was uitstekend, Richard en Alex zetten in 10 overs 100 runs op het bord en er wordt al aan score boven de 300 gedacht. Helaas vertrekken beide openers snel nadat Richard zijn 50 heeft behaald. Alex strand op 46. Daarna nog twee te snelle wickets en het duurt even voordat er weer een partnership wordt neergezet. Sahil die in kwam op 3 vindt eindelijk een partner in Wim en samen zetten zij 65 runs op het bord. Wim sneuvelt met 21 runs al snel gevolgd door Sahil met 53 prima recht geslagen runs. Daarna is het niet veel meer en na 31 over staan er 211 runs op het bord. Sommige spelers zeggen al dat dit zeker 40 under par is.

Terug naar de overkant van de straat voor de lunch en het bedenken van de juiste strategie voor de 2e inning.

Bij een stand van 39 voor 3 na 10 overs lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar dan gaat het mis. Een aantal bowlers heeft in de winderige omstandigheden onvoldoende controle en het aantal wides vliegt omhoog. Daarnaast lijkt het lastig de doorschietende ballen tegen te houden achter de palen. En de twee batsman van Wanderers zijn hun toppers en pakken het initiatief. En na 32 overs wordt ons totaal gepasseerd. Hieraan hebben wij zelf een behoorlijke bijdrage gehad met 61 extras!!!! In een wedstrijd die we nooit hadden mogen verliezen, maar toch…..

Na de wedstrijd nog een gezellig samen zijn met meer dan 50% van de leden van Wanderers CC. Pet af om een club met 24 spelende leden op de been te houden!