Return to site

Geweldige gabbers schitteren op Donkerelaan in Bloemendaal

[door Jan Balk] De laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen van de geweldige gabbers van ACC U11 hb tegen Bloemendaal was meteen de meest enerverende. Dat kwam door allerlei verschillende factoren.

Het begon allemaal al in de ochtend op het schitterende veld van Bloemendaal. De zon scheen prachtig en het was sowieso nog nooit zo licht geweest op de Donkerelaan.

Touw

Vervolgens hebben we een echt touw als boundary neergelegd rond het veld. Bloemendaal had 12 spelers en wij negen. Daarom mochten wij er een lenen. Niemand minder dat Roemer van Gellicum stak zijn vinger op om als vrijwilliger voor ACC te gaan spelen om de aantallen wat meer gelijk te maken.

Vervolgens werd diezelfde Roemer bij het eerst battende ACC zo maar topscorer met 17 knalharde runs. Dat was nog eens in the spirit of the game. Wat een sportiviteit en respect! Dit alles werd natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de wereldberoemde leider van Bloemendaal Gijs de Jong. De man, die het veel belangrijker vindt dat het touw rond het veld goed ligt dan dat zijn team wint. Soms kan ik er geen touw aan vastknopen, maar ik vind het: Fantastisch!

Geweldig

Nog meer ACC’ers bereikten de dubbele cijfers. Zo deed het openingspaar het geweldig. Harshdeep Singh sloeg 12 runs bij elkaar en Aadit Dhaninkal maakte er 11. Tibo Balk maakte er later zo maar 13 inclusief een geweldige zes over dat eerder gememoreerde touw. Ook Olaf Erkens kwam tot een totaal van 13 knalharde runs. Er zaten prachtige vieren bij. En ja hoor, Saisurya Shriram, Edward Thomas (2), Oscar Trevethan (7) en Lakshya Somani (5) batten natuurlijk ook fantastisch. Al met al eindigden we op 143/3.

Bloemendaal batten vervolgens zeker niet onaardig. Zo sloeg Roderick ook een bal zonder stuiteren het veld uit en kwam hij tot een totaal van 12 runs. Sam (10) en Doré (12) haalden eveneens de dubbelde cijfers. Desalniettemin moest Bloemendaal met 116/3 genoegen nemen. Dit was onder meer te danken aan twee schitterende clean bowleds van Edward Thomas en een prachtig wicket van Saisurya Shriram. De geweldige gabbers sluiten de reguliere competitie dus af met een prachtige zege. Dat was natuurlijk genieten voor alle spelers, toeschouwers en minstens drie generaties Balk.

Volgende keer gaan we met zijn allen wederom een fantastische wedstrijd beleven. Dat kan niet missen natuurlijk.

Fotobijschrift: Na afloop van de bijzonder sportieve wedstrijd ging iedereen met elkaar juichend op de foto. Foto: Manish Batra

broken image