Return to site

Boterman doet ACC de das om

[door De Veteraan] Zaterdag gingen de Veteranen op bezoek bij Hercules. Gelukkig melde een grijze wolf zich op het allerlaatste moment aan en hadden we weer 11 spelers. Waaronder Satish die zijn debuut voor de Veteranen maakte.
 

Voor de wedstrijd werd in de kleedkamer nog even aandacht besteed aan het feit dat ACC heel erg makkelijk zijn eigen spelers LBW geeft. Er werd nogmaals benadrukt dat je als umpire 100% zeker moet zijn voor dat je iemand uit geeft.
 

Maar ja, dat weten ervaren cricketers van de veteranen leeftijd natuurlijk al JJ

ACC ging eerst batten en helaas kon Daan de verwachtingen net niet waar maken, en ook was er al snel een LBW. Jawel daar was hij weer, een dalende bal natuurlijk die wanneer hij de liesstreek niet had geraakt zeker in het wicket was gegaan. Dat weet je met dalende ballen.

Gelukkig wisten Alex en Satish de ballen wel te raken en begon er iets van een totaal te ontstaan. Na het vertrek van deze heren en wat eenvoudige catching training door Wim was het aan Ulco en Daniel. Beide bleven tot het einde staan, dat klinkt en is goed natuurlijk.
 

Maar helaas waren beide heren niet in topvorm wat het slaan van de bal betreft, Daniel zei zelfs “ik raakte ze echt allemaal verkeerd” en Ulco gaf aan op bepaalde bowlers bij voorbaat geen runs te kunnen slaan. We eindigden na 35 overs dan ook op een wat te laag totaal van 146. Ulco ruim 40 runs en Daniel ruim 30.

Wij hadden toch goede hoop dat wanneer we de run rate laag konden houden Hercules moeite met dit totaal zou kunnen hebben gezien de bekende gezichten in hun team. En na een over of 10 stonden er pas 30 runs op het bord, vervolgens nam Richard een prachtig wicket.

Maar toen gebeurde het!

Een voor ons onbekende speler kwam in, in korte broek, linkshandig en aan de stevige kant. Nog nooit eerder tegen gespeeld. En in een paar overs was het gebeurd. Deze Patrick Boterman had aan een paar overs genoeg om Hercules boven de 100 runs te brengen en ACC kansloos te laten. Vieren en zessen naar alle kanten van het veld en uit was het sprookje. Alex bowlde nog een aantal verdienstelijke overs en claimde uiteindelijk ook het wicket van Boterman (meer dan 50) en “Shane” bowlde nog een paar van zijn beruchte 90 graden ballen. Maar het mocht niet meer baten.

Hercules pakte de verdiende overwinning.

Zaterdag krijgen we Quick N op bezoek, dan moet het toch gaan ………