Return to site

VRA ruimt ACC1 snel op in teleurstellende Loopveld-derby

[door de redactie/MvO] Een nu weer door de afwezigheid van Sikander, topper van vorige week, verzwakt ACC (wegens ‘Oranjeblessure’ ) moest zijn meerdere erkennen in VRA. Opnieuw, na de recente T20. En zo ongeveer op alle fronten. Bij afwezigheid van Observer (verjaardag Lies, van harte) en scribenten uit de eigen gelederen van ACC1 een kort verslag van wat zich op het gele gras afspeelde.

ACC’s captain Saqib, gisteren weer terug na een enkelblessure, won de toss en verkoos te gaan batten. Na de glorieuze 321 van vorige week werd het een derde daarvan deze ronde: 112 runs in 48 overs. Al na een uurtje spraken pessimisten de vrees uit dat het een kort en niet erg leuk cricketdagje zou worden voor ACC’ers.

Rehmat droeg opnieuw zijn steentje bij als opener met 31runs (2x4), Shirase Rasool, batsman nr vijf, kwam tot 23 harde runs (2x4, 2x6). Maar dat waren dan de topscores. De VRA’s ers verdeelden de wickets mooi; Turmain eindigde met de meeste, 3/16/10 (wel staartwickets).

Dat was natuurlijk veel en veel te weinig tegen een club in goede doen. Een tijd lang leefde bij supporters langs de kant de vrees dat VRA’s Eric Szwarczynski en Dan ter Braak ons totaal zouden gaan passeren zonder wicketverlies, maar zo erg werd het gelukkig niet.Gelukkig amuseerden de weer in flinke getale opgekomen AFC’ers zich genoeg met elkaar.

VRA won uiteindelijk met 8 wickets. Die van oud Hermes-man Ter Braak (52) werd nog gepakt door Aryan Kumar, ct wk Frentz, terwijl Devon Botha de eer had om oud-Oranje captain Peter Borren op de tweede bal (of was het derde?) voor 0 LBW te krijgen. Szwarczynski hervond zijn vorm met 50 no. De gasten hadden precies de helft van het beschikbare aantal overs nodig gehad voor de winst.

De tweede bittere pil volgde later die dag. Toen bekend werd dat het onderaan staande Punjab stadsgenoot Sparta met 10 (!) wickets had verslagen. Waardoor onze voorsprong weer twee punten bedraagt.

Naschrift: de ballensponsors waren deze wedstrijd Johan de Bie van AFC en Hans-Peter Dukker. Hartelijk dank! En scorer David zat weer op zijn vertrouwde plek achter het boek, ook hij bedankt.

broken image

Bijgaand de KNCB-scoresheets

broken image
broken image