Return to site

Geweldige gabbers van ACC geven ook alles in de zaal

[door Jan Balk, foto Manish Batra] Terwijl de dagen steeds korter worden, duurt het cricketseizoen steeds langer. Zo wonnen de geweldige gabbers van ACC U11 op zondag 11 november zo maar drie van de vier wedstrijden van de indoorcompetitie.

Omdat er in Noord-Holland niet genoeg teams waren, zijn wij zo maar ingedeeld in de competitie van Zuid-Holland. En daarom begonnen we zondagochtend in Sporthal Margriet in Schiedam tegen Quick Hg.

Topvorm

Midden in de winter verkeerde Aadit Dhaninkal nog altijd in topvorm. Hij cleanbowlde de eerste twee batsmen van Quick Hg op de twee eerste ballen van de wedstrijd en de toon was gezet. Quick Hg kwam uiteindelijk in acht overs tot 55 runs. Aadit Dhaninkalnam drie wickets en Aadit Akre bowlde eveneens voortreffelijk met twee wickets. Olaf Erkens en Lakshya Somani namen ieder ook één wicket. 

Doordat wij acht wickets hadden genomen begonnen we al met een totaaltje van 24 runs aan het batten. Hier werden nog 69 runs voor het verlies van vier wickets aan toegevoegd. Dit was voornamelijk te danken aan 25 retired van Olaf Erkens. Maar ook Edward Thomas deelde met 11 runs rake klappen uit. De eerste zege was een feit. 

ACC-Quick Hg 2-0
Quick Hg 55/8 + 12 = 67. Aadit Dhaninkal 3/8/2. Aadit Akre 2/4/1.
ACC 69/4 + 24 = 93. Olaf Erkens 25 retired

Overthrows

De tweede wedstrijd tegen VOC werd een uiterst spannende aangelegenheid. ACC verloor de toss en sloeg 64 runs bij elkaar voor het verlies van 2 wickets. Tibo Balk (21) en Arth Batra (16) lieten uitstekend batten zien. Het batten van VOC was vervolgens ook prima verzorgd. Daarnaast runden de Rotterdammers fantastisch. En de ACC’ers raakten soms een beetje in paniek en dat leidde weer tot fantastische overthrows.

Al met al maakte VOC uiteindelijk ondanks geweldig bowlen van Tibo en AaditAkre 77 runs voor het verlies van vier wickets. Daardoor hadden we nipt verloren. Maar het was een spectaculaire wedstrijd waar echt alles in zat.

ACC-VOC 0-2
ACC 64/2 + 12 = 76. Tibo 21.
VOC 77/4 + 6 = 83. Tibo 3/13/2.

Verrassend

In de derde wedstrijd werd HBS, dat eerder van VOC had gewonnen, verrassend verslagen. De Hagenaars moesten genoegen nemen met een totaal van 76/6. Het bowlen van Aadit Dhaninkal, Aadit Akre, Lakshya Somani enArth Batra was bijzonder indrukwekkend. 

Aan bat zag het er ook uitstekend uit bij ACC. Dit was weer te danken aan Olaf Erkens (23 retired) en Aadit Dhaninkal (18). Het resulteerde in een totaal van 81/1 en een zeer indrukwekkende zege. 

ACC-HBS 2-0
HBS 76/6 + 3 = 79. Aadit Dhaninkal 3/12/2.
ACC 81/1 + 18 = 99. Olaf Erkens 23 retired.

Succesvol

In de vierde en de laatste wedstrijd van de dag mochten we opnieuw tegen Quick Hg aantreden. Het leverde wederom een zege op. Quick Hg deed het aan bat zeker niet onaardig en kwam tot een totaal van 78/5. Tibo, Aadit Akre, Adit Dhaninkal, Lakshya en Olaf waren succesvol met de bal. 

Aan bat slaagde ACC er vervolgens in om maar liefst 91 runs te scoren voor het verlies van twee wickets. Aadit Dhaninkal(17) en Aadit Akre (11) blonken uit met het bat. 

ACC-Quick Hg 2-0
Quick Hg 78/5 + 6 = 84.
ACC 91/2 + 15 = 106. 

Spektakel

Al met al was het eerste gedeelte van de indoorcompetitie een prachtige aangelegenheid. Het razendsnelle spelletje zorgt voor veel spektakel. Het publiek was dan ook weer traditiegetrouw de grote winnaar. 

Om het feest compleet te maken, kregen de spelers van ACC na afloop ook nog eens een medaille in verband met het uitstekende seizoen op het veld eerder dit jaar. Daar waren we namelijk gedeeld eerste geworden met VRA en Kampong. De medailles waren in september met de post gekomen en leverde in november nog een fraaie foto op. Cricket gaat tegenwoordig echt het hele jaar door. Wat een feest!

Komende zondag 18 november mogen we vanaf 10.00 uur weer in Sporthal Margriet cricketen en spelen we tegen VCC en Qui Vive. Een must voor elke liefhebber natuurlijk. Dus zorg er vooral voor dat je er bij bent.

Fotobijschrift:

De geweldige gabbers vieren een feestje na het eerste deel van de indoorcompetitie. Op de foto van Manish Batra, met daarachter leider/verslaggever Jan, van links naar rechts: Tibo Balk, Olaf Erkens, Arth Batra, Aadit Dhaninkal, Lakshya Somani, Edward Thomas en Aadit Akre.

broken image