Return to site

Geweldige gabbers van ACC U11-2 genieten van debuut met harde cricketbal

ACC U11-1 (v/h U11-A) in onderlinge wedstrijd tegen U11-2 (v/h ACC 11-B)

broken image

[door Jan Balk] De vrolijke vriendjes van ACC U10 zijn de geweldige gabbers van ACC U11-2 geworden. Ze speelden zondag voor het eerst met de harde bal en verloren zeer eervol van ACC U11-1.

Voor mij begon het cricketseizoen al op donderdag met het kopen van een scoringboek. De cricketwinkel aan de Lindenlaan in Amstelveen bestaat niet meer. Maar daar tegenover staat dat ze nu in dezelfde Lindenlaan in supermarkt Kashmir cricketspullen verkopen. De cricketbats hangen tussen de etenswaren aan het plafond. Supermarkt Kashmir, voor al uw levensbehoeften; Groente, fruit en cricketbats. Het nieuwe scoringboek vond ik uiteindelijk ergens achterin in de garage.

Feest

De allereerste wedstrijd met de harde bal werd drie dagen later een groot feest. Zo sloeg Mayank Kondhuri voor het eerst battende ACC U11-2 een fantastische vier en was Harshdeep Singh niet uit te krijgen. En dat was sowieso een uitstekende prestatie op het prima bowlen van onder meer Omar Shoaib, Tristan de Man en Senna Rehan, die alle drie een wicket namen voor ACC U11-1. Desalniettemin slaagden ACC U11-2 er in om het duizelingwekkende totaal van 43/7 te maken in zestien overs. Nischal Kondhuri bleef ook zo maar not out met één run.

Het bowlen van de geweldige gabbers was vervolgens uitstekend verzorgd. Bijna iedereen bowlde met gestrekte arm en Tibo Balk en Gijs Evers hadden allebei een fantastische clean bowled. Desalniettemin slaagde ACC U11-1 er in om 88 prachtige runs te maken. Dit was vooral te danken aan een ontketende Senna Rehan, die na 30 runs retired ging.

Bijzonder was verder het bowlen van Oscar Trevethan, het wicketkeepen van Aadit Dhaninkal, het fielden van Connor Robertson en de allroundprestatie van Aadit Akre. Al met al waren er alleen maar winnaars tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. Ik verlang nu al naar het tweede duel van komende zondag, om 9.00 uur thuis tegen Bloemendaal.

Op de foto boven zijn te zien staand vlnr: Connor Robertson, Harshdeep Singh, Gijs Evers, Nischal Kondhuri, Aadit Dhaninkal, Oscar Trevethan en Mayank Kondhuri. Zittend: Tibo Balk.

ACC U11-1 (v/h A) -ACC U11-2 (v/h B) 2-0 ACC U11-2: 43. ACC U11-1: 88. S. Rehan 30

(Noot redactie: de naamswijziging heeft te maken met het feit dat de KNCB en Teamstuff niet het, toegeven handigere, 'A' en 'B' gebruiken).

broken image