Return to site

Eerste competitiewedstrijd ACC1 eindigt in nederlaag tegen Dosti

[door Saqib Zulfiqar] Op zaterdag 6 mei speelden wij onze eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegen Dosti United thuis, maar het was eigenlijk een uitwedstrijd omdat hun veld nog niet klaar was. We weten dat dit altijd een moeilijke wedstrijd is om te winnen. Iedereen had de seizoenskriebels en was er dus al vroeg bij om het veld te prepareren.

Enig minpuntje: we speelden zonder onze 3 coaches Mangi, JP en Asad ;). Wij als spelers wisten dit al te goed en hadden samen met de coach een goede voorbereiding gehad. We hebben de afgelopen weken diverse trainingen en speeches gehad van onze Opi. Die overigens zelf de whites weer moest aantrekken, om zijn geliefde ACC te versterken

Na een verloren toss koos Dosti ervoor om eerst te bowlen, een keuze die wij ook hadden gemaakt. Wij kregen "de eer" om op onze nieuwe pitch de batting innings te starten. Helaas ging dit niet zoals wij gepland hadden. Na een paar soft dismissals en een run out, stonden we erg onder druk. Na een goed herstel van Sikander Z (38) en Usman Malik (31) kregen we weer hoop. Helaas konden Siki en Uzi niet door gaan tot het einde. Raza 40* (banji) liet echter goed batten zien met veel singles en hard hitting op het einde. Onze innings eindigde na 50 overs op 170 runs, wat zeker 50 runs te weinig is op ons veld.

Na de lunch was het onze beurt om in het veld te staan. En je weet als team dat je elke kans moet pakken als je een laag totaal wilt verdedigen. Helaas was het bowlen niet op niveau. Evenmin als het fielden, hoewel we daaraan met ACC 1 veel aandacht besteden. Hierdoor konden we geen druk op Dosti zetten, en heeft Dosti ons totaal vrij gemakkelijk gepasseerd (174/3/38.5).

Deze week is belangrijk om weer hard te trainen en een betere performance neer te zetten. Bedankt voor alle supporters die zijn komen kijken en ons gesteund hebben.

De selectie bestond uit Saqib (aanvoerder), Zulfi (opi), Shirase, Sikander, Stephan, Usman, Beau, Raza, Jim, Rehmat en Ashiqullah (1e wedstrijd voor ACC1).

Noot van redactie: bijgaande fraaie sfeerfoto is genomen door de bij de wedstrijd van ACC1 aanwezige nieuwe coach van het Nederlands elftal, Ryan Campbell. Hij publiceerde ‘m eerst op Twitter. Voor meer details van ACC-Dosti verwijzen wij naar de KNCB-site (zie ook hieronder): https://www.arlclub.com/pub/2017/Topklasse_H/1_5.htm

broken image
broken image