Return to site

Geweldige gabbers van ACC U11 hb wederom weergaloos tegen R en W

[door Jan Balk] Ik geef toe, het wordt zo langzamerhand een eentonig verhaal. Maar tegelijkertijd klinkt het als de allermooiste muziek in mijn oren. De geweldige gabbers van ACC U11 hb hebben weer gewonnen!

Afgelopen zaterdag was Rood en Wit het slachtoffer. Wat speelden de geweldige gabbers weer goed. Het is niet normaal hoe ze vooruit gaan. Sterker nog, in een week tijd maken de geweldige gabbers op cricketgebied meer progressie dan ik gedurende de laatste 25 jaar. Wat een feest!

Pardoes 

De geweldige gabbers gingen eerst batten en sloegen pardoes 86 runs bij elkaar. De opening van Aadit Dhaninkal (4) en Harshdeep Singh (4) was een lust voor het oog. Tibo Balk (6) en Olaf Erkens (3) deelden vervolgens rake klappen uit. En datzelfde gold voor captain Arth Batra (5) en Lakshya Somani (2). In de slotfase deden Edward Thomas (1) en Rohan Poell (2) het zeker niet onaardig.

Rohan Poell maakte zo maar zijn debuut voor de geweldige gabbers van ACC U11 hb. Hij deed dat werkelijk fantastisch. Dat was vooral te zien aan zijn onwaarschijnlijk goede bowlen. Rohan nam zelfs zo maar een wicket. Een clean bowled, geloof het of niet. Wat een droomdebuut. 

Ook Arth stak met de bal in een blakende vorm. Hij koos er plotseling voor om te gaan fastbowlen in plaats van te gaan spinnen. Het resultaat was dat Arth twee clean bowleds had. Wat een uitstekende beslissing om te gaan fastbowlen!

Rekensom

En wat te denken van Aadit Dhaninkal. Hij nam zo maar drie wickets in zijn eerste over. Later op de dag zag Aadit ook nog eens dat zijn vader- én moederland India in Breda tijdens de Champions Trophy hockey de moeder of all battles won door aartsrivaal Pakistan met 4-0 te verslaan. Mooiere dagen bestaan er niet. Ondertussen namen Harshdeep Singh en Lakshya ook nog eens ieder een wicket. Het resultaat was dat Rood en Wit met 72 voor acht genoegen nemen. Daardoor hadden we na een ingewikkelde rekensom met 110-87 gewonnen.

Mooier wordt het niet meer zou je zeggen. Maar dat klopt niet. Komende zaterdag spelen we namelijk om 9.00 uur uit tegen Kampong. En ja hoor, dat wordt zonder twijfel een nog mooiere wedstrijd dan tegen Rood en Wit. Zorg er dus voor dat je er bij bent.

ACC-Rood en Wit 2-0
ACC 110. Teun: 2/16/3.
Rood en Wit 87. Arth Batra 2/6/2, Aadit Dhaninkal 3/4/2.

broken image

Fotobijschrift

De geweldige gabbers van ACC U11 hb vieren de zege op Rood en Wit op traditionele wijze. Foto: Papa Somani.