Return to site

Tweede seizoenshelft begint met vette nederlaag thuis tegen HBS

[door Observer] Nauwelijks bekomen van mijn overpeinzingen over de moeizame eerste helft van dit seizoen, of een van de twee tegenstanders waartegen wij punten hadden gehaald kwam ons op zoeken op het Loopveld.

Mijn brein twitterde “moet weer kunnen” toen onze jonge Kumar in een van de eerste overs de hard slaande Visee pakte, caught wicketkeeper Asad Zulfiqar. “Zie je wel dacht ik, het kan. Ze hebben de schaapscheerderskou overleefd en ze hebben de Dongfeng-wind in de rug………”

Maar voorlopig gebeurde er niets meer om warm van te worden.Coster met 64 en Gomes met 66, namen het heft in hand en gingen niet weg alvorens er 150 runs op het bord stonden. Barresi maakte er nog eens 48 maar toen gooide een aantal Hagenezen hun wicket weg en bleef de schade beperkt tot 235 all out in 48.3 overs.

Opi 2-36 in bijna 10 /  Sikander 3-51 in 10  /  Botha  3-41 in 9 en Kumar 2-31 in 6 hadden hun best gedaan.

Het geel-bruin uitslaande veld was supersnel, maar er mag best een sproeier over deze week (zie ook foto)!

235 leek een haalbare target ook al moesten we de inbreng van Skipper Saqib missen. Met een geblesseerde enkel overgehouden van het Neder.XI zat hij aan de kant en moest scoren.Waar blijft toch die vrijwilliger die deze taak voor een paar wedstrijden op zich wil nemen.

Onze batting sessie ging volkomen de mist in. Voor 62 schamele runs zat iedereen weer aan de kant,en daar waren nog 20 runs van het voorlaatste koppel bij plus wat extra's! Oude bekende Westdijk kwakte veel korte rommel en iedereen die daar dom genoeg met onorthodoxe slagen aan wilde komen was gezien. Westdijk 5-35-10 en keeper Visee een paar schitterende vangen. We werden dus afgedroogd.

Alle vier de onderste ploegen verloren, dus dat viel mee. Koploper Sparta zat eveneens voor 65 runs aan de kant en het is opvallend hoe vaak dit seizoen er al ploegen ergens tussen de 41 en 71 klaar met batten waren.

Komende zondag wacht ons de uitwedstrijd tegen Punjab dat twee punten achter ons staat.Mannen er zal uit een ander vaatje moeten worden getapt. Je hebt 50 overs om uit te batten, dus neem gewoon je tijd en wacht op de slechte bal. Succes komt dan vanzelf! Nou ja vanzelf... Bijna.

Naschrift redactie: De ballen voor deze wedstrijd werden via Ricky Thorburn gesponsord door Edwin Geluk van AFC en onze jarige Carolien Woudstra. Van harte bedankt!

Bijgaand scoresheets KNCB:

broken image
broken image