Return to site

Geweldige prestatie A.C.C. 1 - 3e overwinning op rij in T20 K.O. Competitie

broken image

[door Observer-op-afstand] Voor de 3e keer op rij heeft het jeugdige elftal van A.C.C. beslag weten te leggen op de T20-K.O. Beker. Een onwaarschijnlijk resultaat gezien de jeugdige leeftijd van het elftal (met excuses aan Opi en Malik) en gezien de sterke tegenstanders uit Top- & Hoofdklasse. 
Hoofdcoach Papa Zulfiqar mag trots zijn dat hij dit prachtige resultaat met zijn team heeft weten te boeken. 
Ook vandaag (15/7/17) deden weer enkele jeugdige teeners mee , terwijl de 4 Zulfiqar boys inmiddels geharde veteranen lijken …… 

Op het veld van Excelsior werd eerst de taaie tegenstander PUNJAB opgeruimd. Zelf kwam ACC tot ca. 150 runs voor het verlies van 7 wickets (Rehmat 55) waarna PUNJAB op 30 runs minder bleef steken. 

In de finale werd HBS geslacht. Wederom maakten wij er eerst ca. 150 (Zakir, onze pro, 49) waarna HBS voor 100 aan de kant werd gezet (Raza eindigde met 3 voor 13 - red.)

In 2015 werd de finale gewonnen van VRA (ACC 165/6 vs VRA 140 ao) en in 2016 ging R&W er aan (ACC 147/4 vs R&W 114 ao). Conclusie: in de finale eerst batten en ca.150 runs maken en het komt goed.!! Well done boys.

Naschrift redactie/MvO: Over de finale schreef CricketEurope's redacteur Rod Lyall nog: ''ACC dominated that, and thoroughly deserve their third successive T20 Cup win. Excellent bowling from all concerned, backed up by good fielding and some outstanding catches. HBS were never really in the hunt, certainly once Rutgers, Visée and Morgan were all gone.'' Zie CE's scorecard van finale hier. Even (na)genieten kan hier nog, op YouTube. Dit jaar bestond het super ACC-team in de halve finale en finale uit: Saqib Zulfiqar (captain), Zakir Kathrada (wk), Rehmat Zulfiqar, Sikander Zulfiqar, Usman Malik, Asad Zulfiqar, Shirase Rasool, Said Ashiqullah, Anis Raza, Aryan Kumar en Beau te Boekhorst, met als 12th man Jim Dukker. Man of the Match in de finale was Zakir Kathrada die 49 runs in 38 ballen bijeen ranselde (en hij had nog een supersnelle stumping ook). Die MoM-onderscheidingen gingen op basis van de halve finale's naar ACC's Rehmat Zulfiqar, na winst op Punjab, en Jason Morgan van HBS, dat Dosti versloeg. Onze twee allround prachtwedstrijden hadden wel wat meer ACC-supporters verdiend, maar dank aan degenen die er wél waren. Ze zullen zich geen moment hebben verveeld en regen bleef gelukkig uit. Maar elk voordeel heb ze nadeel zei JC al: die live YouTube-beelden van de wedstrijden, met aardig commentaar en slechts sporadisch wat gewauwel, waren zo goed dat je bijna net zo makkelijk, eh, kon thuisblijven... (en bijgaande foto's zijn van MvO, die er dus ook bij was, hoewel je ook foto's of te wel screenshots kunt nemen van de YT-beelden ;-).

broken image

Captain Saqib is terecht dolblij en trots met de beker voor zijn team en de geldcheque voor ACC, rechts KNVB-voorzitter Bettie Timmer.

broken image

Onze bescheiden pro/wicketkeeper Zakir is altijd zo snel, ook met stumpen, dat-ie ook onze fotograaf te snel af was. Sorry, Zakir. Gelukkig is je smile nog goed zichtbaar. Hij was Man of the Man in de finale vanwege zijn batting (zie tekst boven).

broken image

Rehmat's knappe prestaties in de halve finale tegen Punjab verdienden hem de titel Man of the Match voor die wedstrijd.

broken image

De captain leidt zijn champs het veld af op Excelsior, nadat HBS was verpletterd dankzij een ijzersterke prestatie in het veld met bal en bat. Ook enkele briljante vangen trokken de aandacht. En dat fielden: om van te smullen.

broken image

Een van ACC's T20-champs, Shirase Rasool (14!), werd in Schiedam nog geïnterviewd door de heer Jacob Jan Esmeijer, ten behoeve van de succesvolle YouTube-stream van de KNCB. Deed-ie ook al goed.

broken image

Mooi afsluitend plaatje, want in Holland zeggen ze het met bloemetjes, en gisteren in Schiedam, een dag met weinig zon, met zonnebloemen: ACC WEER WINNAAR T20-TOERNOOI. Tweede van rechts hoofdcoach Opi, die terecht trots mag zijn op de prestaties van zijn youngsters.