Return to site

ACC's U17 blijft in de race na winst op Rood & Wit en Bloemendaal

[door John van Vliet] De U17 beleeft een zwaar seizoen. Met zijn oog strak op de toekomst van onze club gericht heeft Zulfi sr deze kweekvijver terecht als voor het 1e bestempeld. Met als gevolg dat er behalve Shirase steeds vaker jongens in het 1e meedoen. Beau, Aryan, Ammar, Jamie, Sean maakten allemaal al uren in de hogere seniorenteams. Maar juist aan het begin van het seizoen vechten school en cricket om aandacht en is twee keer spelen soms onmogelijk. Dus werd het een heel gevecht om te proberen nog de play offs te halen. Winnen, winnen en winnen is het devies. Dat lukte de afgelopen weken. 

Eerst tegen Rood en Wit. Grappig om te zien dat in hun opstelling bij de U17 twee ACC namen staan: Schölvinck en Umans en ook nog Arnav Jain, die afgelopen jaar overstapte naar R en W (dichterbij huis). R en W aan bat met 124 runs. Shreyas 2 wickets, Beau 1 en 1 vang, Shoaib 1 w en 1 vang, Argham 1wicket en vooral goed fielden hielden Rood en Wit kort. Daar zag het op 67-1 in 12 niet echt naar uit. Daarna liet Shirase zien waar al dat spelen op hoger niveau goed voor is. Een uiterst verstandige innings legde de basis voor de zege. Zijn 64 not out (6x4, 1x6) was zeer verzorgd opgebouwd. Hulp was er vooral van Jamie (21). Deel een van de drieluik zat erop.

Deel twee was op de dag van de T20 finale. Drie man naar Schiedam: Shirase, Beau en Aryan. Bloemendaal op bezoek. Gelukkig heeft Sean zijn schoolwerk met succes afgerond (van harte!) en is hij beschikbaar. Aangevuld met jonkies uit de U13: Ibaad, Bryan (mag zelfs nog U11 spelen!) en Mees. Bloemendaal heeft ook paar jonge mannen maar in ieder geval 11 spelers. Wij maar 9. Maar de sportieve tegenstander vult ons aan tot 11 bij het fielden. Dank!

Heel aardig waren onze bowlers echter niet voor hun batsman. Bloemendaal 58 all out. Weer strak fielden maar vooral ook goed bowlen. Uitgerekend van de jonge mannen uit de U13. Ibaad (12 jaar) neemt 3 wickets voor 12 runs en is zijn grote broer Ammar de baas (1-1 in 3), Bryan 1-16 in 3, Mees 1-6 in 4 maar de grote man is Shreyas met 4-4 in 4! Van het bat kwamen 25 runs dat zegt wel iets. In totaal ook 33 extra’s (vooral wides). 

Aan bat geen probleem want Gopal wil snel naar huis: 35 runs (2x4, 1x6). Steun is er van Sean 19 no. Om 11.10 aan de lunch op het terras. Weer 2 punten erbij. Two down, one to go….en dan wie weet. 

broken image

Tijd om even te relaxen was er ook, op het terras van ACC dan.

Fotocredit: Nitin Potdar.