Return to site

Geweldige gabbers van ACC U11 2 pakken plek 4 op NK Tip en Run 

[door Jan Balk] ACC U11 2 heeft op Excelsior in Schiedam onder de inspirerende leiding van coach Taku een uitstekende indruk achtergelaten tijdens het NK Tip en Run. De geweldige gabbers eindigden als vierde en lieten gerenommeerde clubs als HBS, Bloemendaal en Hermes DVS achter zich. Het idee op zich was al fantastisch. Terwijl de top-seniorenteams van de vier beste clubs van Nederland, waaronder natuurlijk ACC, streden om de Twenty20 Cup op het prachtige hoofdveld, mochten de beste jeugdteams van Nederland op het kunstgrasveld er naast spelen om de landstitel Tip en Run.

Razendsnel 

De geweldige gabbers begonnen met het duel tegen Bloemendaal en wonnen zonder problemen. Vervolgens was Salland de tegenstander. De kids uit Deventer speelden ijzersterk en wonnen net van ons. Maar wat was het een geweldige wedstrijd. De vorm waarin gespeeld werd was ook al zo mooi. Het was continuous cricket waarbij de kids ook zelf mochten bowlen. Het ging razendsnel en iedereen vond het leuk. 

De derde wedstrijd tegen HBS werd ook een ongelooflijke happening. ACC U11 2 won op indrukwekkende wijze en Harshdeep Singh, Oscar Trevethan, Aadit Dhaninkal, Edward Thomas, Aadit Akre, Lonne Balk en Tibo Balk namen ieder een wicket. Ongelooflijk. Ook het batten van de geweldige gabbers was uitstekend verzorgd. 

Spektakel 

Vervolgens was het tijd voor lunch en dat was uiteraard ook een spektakel op zich. Terwijl de geweldige gabbers op het terras van Excelsior aan het eten waren, rekende voor hun neus het grote eerste team van ACC in de halve finale van de Twenty20 Cup af met Punjab.

Vervolgens was het tijd voor de laatste wedstrijd van het door de KNCB uitstekend georganiseerde NK Tip en Run. In de strijd om de derde plaats stonden de geweldige gabbers ACC U11 2 zo maar tegenover de kleine kampioenen van ACC U11 1, dat in zijn poule eveneens op de tweede plek was geëindigd. Het duel mondde uit in een onvervalste thriller.

 

ACC U11 2 bereikte het prima totaal van 52 runs. Er waren mooie bijdragen van onder meer Harshdeep Singh, Oscar Trevethan, Aadit Dhaninkal Edward Thomas, Aadit Akre, Lonne Balk en Tibo Balk. 

Sensatie 

Vervolgens zaten de topbatsmen van ACC U11 1 Senna Younis en Mark Wolfe dankzij goed bowlen van Aadit Akre en Tibo Balk voor bij elkaar negen runs aan de kant. Een absolute sensatie hing in de lucht. En zelfs nadat Mees (16) en Gijs (18) uitstekend batten hadden laten zien, had ACC U11 2 nog altijd goede papieren om te winnen. 

Met nog maar één batsman te gaan, had ACC U11 1 nog drie runs nodig voor de zege. Opnieuw Mees hield het hoofd koel en tikte op indrukwekkende wijze alsnog de laatste punten bij elkaar. Maar wat was het een mooi titanengevecht geweest tussen de geweldige gabbers en de kleine kampioenen. 

Later op de dag won het grote ACC 1 ook nog eens de Twenty20 Cup voor de derde keer op rij door HBS in de finale te verslaan. Zo werd het alles bij elkaar weer eens een onvervalste topdag.

[Fotobijschriften] 

De lunch van de geweldige gabbers was al een spektakel op zich.

broken image

Het team van de geweldige gabbers stond onder de inspirerende leiding van coach Taku. 

broken image