Return to site

ACC2 verliest thuis van Ajax Leiden

[door Beau te Boekhorst] Vorige week stond er in het verslag dat Bas v d Heyde naar eigen zeggen niet meer wist wat verliezen was. Maar ondanks zijn fantastische bowling weet ook hij weer hoe het voelt om te verliezen. Thuis, tegen Ajax Leiden, in dit geval. Na de toss, waarvan ik niet meer weet of we hem nou hebben gewonnen of niet (verloren-red.), gingen we eerst batten. Ook dit keer ging de start niet helemaal vlekkeloos. Onze Z. Doekhie mocht na 3 ballen al weer gezellig naast ons komen zitten. Na de val van dit wicket vielen de overige wickets geleidelijk in de rest van de overs.

Eigenlijk was er deze keer niemand die ons echt door de wedstrijd heen kon batten. Met dus ook als hoogste score Berend met 23 runs. Daarna I. Alim met 17 runs en gevolgd door Bas (16), Ajit (16) en A. Alim met 9 runs. Daarna kwam Beau met maar 2 ballen geraakt te hebben tot 10 runs. Toen was het puntjes sprokkelen voor de rest namelijk S. Potdar met 7 runs Not Out!  En onze captain met 4 runs en W. Alim, H. Khan en dus Doekhie met 0 runs.

Zo waren we al vrij snel aan het lunchen met het 4e van ACC wat toevallig ook niet hun beste wedstrijd speelde. Maar we begonnen met goede moed aan de tweede innings. Ondanks de goede moed kwamen we er snel achter dat we de volle 2 punten niet thuis zouden houden. Maar desondanks hebben we wel nog een pleziertje kunnen beleven dankzij S. Potdar en Bas. We kwamen er al snel achter dat twee van de Ajax-batsmen niet zo goed tegen spinners konden waarvan 1 in het bijzonder (hij zag het echt niet ). Vandaar dat Bas zo hoog en langzaam mogelijk probeerde te bowlen en ze de bal nog steeds niet konden raken.

 

Maar er komt altijd een einde aan de pret, want ondertussen hadden ze onze bijeen gescharrelde 115 runs al ingehaald dankzij opener S. Lamba met 75 not out van Ajax' 116 voor 3 en was het al tijd voor de derde helft waar het 4e al op ons aan het wachten was.

Naschrift redactie: bijgaand alle details van ACC1-Ajax op de scoresheets, zoals te zien op de KNCB-site

broken image