Return to site

HCC te sterk voor ACC

Op een prachtige mei-dag vond op de aloude Diepput de 7e wedstrijd van fase 1 Topklasse 2023 plaats.

ACC mocht wederom batten en bracht het niet onredelijke totaal van 224 ao in de boeken. Het had best hoger gemogen…

De beste scores kwamen van Heino Kuhn (37) – Anis Raza (sterke 67) - Ammar Zaidi (wederom geduldige 34) en youngster Mark Wolfe die met een keurig recht bat 20 runs bijdroeg waaronder 2x4!

Helemaal tevreden waren wij natuurlijk niet, want naast deze bijdragen zitten er in potentie veel meer runs in de batting line-up en is het wachten op een bijdrage van een ouderwetse TON, van wie dan ook!!

Overigens werden in alle andere 4 wedstrijden Topklasse ook scores van 200+ genoteerd.

HCC kwam in de chase echter nooit in de problemen. Slechts een moment gaf hoop toen op 155 plotseling 2 wickets vielen in een over waaronder dat van de gevaarlijke Vandiar (38) die door een verre worp vanaf de bounary door Potdar run-out gegooid werd. Het was overigens de 2e run op een wide bal!!

Ratha Alphonse (jeugd opleiding ACC ; 46) – T.Staal (33) – Vandiar (38) en H.Overdijk (38*) wisten wel raad met onze aanval, die de Hagenezen op maar liefst 19 wides trakteerden en in de laatste 10 overs meerdere overs in de dubbele cijfers afleverden. Dan is 224 niet genoeg om te winnen.!

Er resten ons nog 2 wedstrijden in Fase 1 en wel tijdens het aanstaande Pinkster weekend:

zaterdag 27/5 ACC - SALLAND (bal aangeboden Max Sr.)

maandag 29/5 Excelsior – ACC (bal…..??? waar blijven jullie ???)

Wat ons betreft 2 MUST-WIN wedstrijden om aan tenminste 10 punten te komen. Het zal er dan nog om hangen, of we in de bovenste poule van 6 teams om het kampioenschap terechtkomen, of in de onderste poule van 4 teams in de zgn. degradatie-poule. Maar 10 punten is hoe dan ook een MUST om zonder zweet in de handen fase 2 in te gaan. Het deelnemersveld staat op dit moment heel dicht op elkaar en de run-rate zal de valbijl voor de scheiding worden!

Klik hier voor de stand.
Klik hier voor de scorecard,

Na het Pinksterweekend volgt vanaf 3 juni de T/20 competitie onderbreking,

waarbij de internationals met het Ned.XI vertrekken naar Zimbabwe voor een reeks kwalificatiewedstrijden voor de World Cup.

OBSERVER

broken image

Mark Wolfe (links) maakte 20 runs en ving zijn goede bij HCC spelende vriend Teun Kloppenburg (rechts) uit.