Return to site

VCC te sterk voor ACC maar er had meer in gezeten!!

Na de zegereeks van de laatste drie wedstrijden die 6 punten opleverde, wachtte ons op Hemelvaartsdag de bijna kampioen van vorig jaar (kampioenschap op de valreep verspeeld ten faveure van HCC).

Ook dit jaar is VCC op papier op voorhand de sterkste ploeg met 4 internationals en nog eens 4 Nederland-A spelers.

maar in cricket is niets onmogelijk, dus proberen maar!

VCC won de toss en liet ons batten. Het was voor medio mei bitter koud.

Een waterig zonnetje en een koude straffe Noordooster geven rond lunchtijd een temperatuur van 12 graden!! Truien, sjaals en handschoenen aan!

Op 41 viel ons eerste wicket (Ahmed 13) op 57 het 2e: Potdar voor een solide 31 en op 72 ging nr.3 Hobson voor 16 LBW (LBW op je verjaardag is het minste cadeautje dat je krijgen kunt…).

Captain Heino Kuhn bleef staan, verloor de routiniers Hans en Raza voor niks en het stond opeens 75/5.

Heino begon te bouwen en de 100 kwam op in de 32e over met als partner Fergus Wegener (18). Heino bouwde vervolgens verder met Kumar (14) en op 148 viel pas het 7e wicket.

Maar de staart kwispelde aanzienlijk minder dan tegen VRA. Twee volstrekt onnodige run-outs beroofde Heino van de broodnodige steun. De run-out slachtoffers waren niet scherp en voor jonge gasten veel te traag!!

Opeens stond Heino er alleen voor. Met een paar ferme tikken kwamen wij in over 47 op 158 ao. De laatste slag waarop Heino (54) sneuvelde had met ietsiepietsie geluk zo maar een 6 kunnen zijn!

Na de lunch met warme chocolade stond VCC dankzij Jo Reddy zo maar op 15/2 en vervolgens op 30/3, toen potentieel slachtoffer nr.4 – matchwinnaar Levitt 105* - met geen 25 runs achter zijn naam, op gully een nieuw leven kreeg middels een eenvoudige dropped catch!

Hier werd in feite de match verloren. Klinkt hard, maar is waar. Spijtig.

De overigens uitstekende batsman Levitt, een jonge Zuid Afrikaan met Nederlands paspoort, zal ongetwijfeld binnenkort met Nederland/1 te Zimbabwe deelnemen aan het kwalificatie toernooi voor de World Cup.

Maar ACC liet hem en zijn Voorburgse maten gewoon ontsnappen.

Bowling: J.Reddy 3/34/10 - M.Hans 2/39/9

Wij gaven slechts 3 extra (wides) weg, en dat is heel positief.

Rond een uur of 4 vond er in de hoek van het veld nog een klein intermezzo plaats.

De bijna voltallig aanwezige nazaten van Overgrootvader F. Dukker (vader van Ferry, Rob en Hans) waren van heinde en ver naar Het Loopveld gekomen, om aldaar met een hapje en een drankje, een schitterende hard-houten-buiten-bank met inscriptie “familie DUKKER” aan ACC aan te bieden.

Hans Peter voerde op de hem bekende wijze het woord, en de Ere Voorzitter mocht deze zeer gewaardeerde schenking namens ACC in ontvangst nemen.

De groeps fotomet bank, spreekt voor zich! Hartelijk dank familie Dukker!

Zaterdag 20/5 nieuwe kansen: HCC - ACC – bal aangeboden door Wim Staats Jr.

OBSERVER

NB. De ballen tegen Sparta / HBS / VRA ( alle 3 gewonnen) werden aangeboden door Moederclub AFC.

Wij wensen haar succes in de strijd om het Kampioenschap.!

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image