Return to site

Hecht team van ACC U15 wint bijzonder sportieve derby van VRA 2 

[Door Jan Balk] Dankzij een geweldige teamprestatie heeft ACC U15 de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Alle spelers van ACC waren geweldig waardoor VRA 2 met 77 runs verslagen werd.  

ACC speelt dit seizoen met drie geweldige spelers van Hilversum en mocht na verloren toss eerst gaan batten. Wij zouden eigenlijk thuis moeten spelen, maar de KNCB had zo maar vier jeugdwedstrijden op ACC gepland. En dan te bedenken dat voetbalclub RAP op ons derde veld ook nog eens van plan lijkt te zijn om tot diep in de zomer te blijven voetballen. Een uiterst vreemde zaak midden in het cricketseizoen.   

Vriendelijke rivaal   

Gelukkig konden wij dankzij VRA, de meest vriendelijke rivaal die er bestaat in de geweldige cricketwereld, in het Amsterdamse Bos terecht. We mochten ook nog eens op het derde veld van VRA, oftewel ABN spelen, nota bene op het veld dat vroegûh het hoofdveld was van ACC. Eigenlijk speelden dus zowel VRA als ACC thuis. Wat een feest!   

Captain Sayed Sadat (28 not out) en Tibo Balk (20) openden voortreffelijk en hadden een fraai partnership van 81 runs. Na deze voortreffelijke basis zetten Olaf Erkens (11 retired) en Tharun Moorty (22 retired) het goede werk prima voort. Vervolgens deelde Paktin Zazai (23) rake klappen uit. Yashneil Roman (11) slaagde er ook nog eens in om tijdens zijn debuut voor ACC in de dubbele cijfers te komen waardoor we in 30 overs eindigden op het fantastische totaal van 219 voor 4.   

Onbespeelbare googlies   

Het uiterst sportieveVRA was zo vriendelijk om ons een substitute fielder te lenen en zo stonden we zo maar met zijn achten in het veld. De hard bowlende Tharun Moorty bowlde uitstekend en nam twee fantastische wickets. Later bowlde de zeer talentvolle Sayed Sadat geweldig met onbespeelbare googlies. Het leverde onze van Hilversum afkomstige captain drie indrukwekkende wickets op.   

Dankzij een vang van diezelfde Sayed Sadat nam Olaf Erkens later het meest belangrijke wicket van Ekansh Talwar, die 55 prachtige runs maakte. Edward Thomas bowlde ook nog eens fantastisch en stuurde twee VRA’ers dankzij prachtige clean bowleds naar de kant. Al met al moest VRA 2 met 132 runs all out genoegen nemen waardoor de eerste zege van het seizoen een feit was.   

Enthousiaste scorer  

Komende zondagochtend spelen we op HBS. Het belooft wederom een fantastische wedstrijd te worden. We kunnen nog een enthousiaste scorer gebruiken. En een umpire is ook welkom. Ik doe het graag hoor, maar afwisseling kan nooit kwaad en het is sowieso altijd goed om een back-up te hebben. Daarnaast is het voor iedereen natuurlijk leuk om te komen kijken. Dus alle ouders, zusjes, broertjes, zusjes, andere leden van ACC of welke club dan ook zijn meer dan welkom! Let’s create a crowd around ACC U15!   

Coming Sunday morning we play against HBS away, starting at 09.00 AM. Parents, sisters,brothers, other members of ACC or any other club are more than welcome to come and watch. We are always looking for scorers, umpires and fans. Let’s create a crowd around ACC U15! Anybody who wants to help can always contact me.   

Klik hier voor meer cijfers van de wedstrijd.   

Jan Balk(06-41410476)   

broken image

Foto bijschrift: Het bijzonder hechte team van ACC maakte een ijzersterke indruk tegen VRA 2.Van links naar rechts: Paktin Zazai, Tharun Moorty, Sayed Sadat, Tibo Balk,Olaf Erkens, Edward Thomas, Yashneil Roman.