Return to site

Heerlijke zege op Hermes DVS

[door Jan Balk] ACC U17 heeft op waanzinnige wijze van Hermes DVS gewonnen. Op ons schitterende eerste veld werden de 202 Schiedamse runs acht ballen voor tijd voor het verlies van zes wickets gepasseerd.

Na verloren toss mocht de formatie van captain Gijs Evers zo maar gaan fielden van Hermes DVS. Hierdoor kon onze wicketkeeper Jasper Toxopeus meteen de door de aanvoerder van ACC 2 Gurlabh Singh ter beschikking gestelde wicketkeephandschoenen uitproberen. Dat leverde meteen resultaat op want het eerste wicket viel omdat de door Edward Thomas gebowlde bal verdween in deze prachtige handschoenen. Heel veel dank voor de wicketkeephandschoenen Gurlabh! En wat een prachtige caught behind van Jasper!

Voortreffelijk

Ibrahim Ahmadzai, Gijs Evers en de wederom voortreffelijk bowlende legspinner Basir Hakimi slaagden er ook in om wickets te pakken. Daarnaast was er een fijn vangetje van Abdul Shafay en een run out van Edward. Ondertussen ging er ook wel wat mis. Zo werden er flink wat wides gebowld en een paar simpele vangetjes gemist. Het was dan ook een innings met ups en downs. Eigenlijk net zoals het leven zelf. Wat een avontuur! Het resulteerde alles bij elkaar tot 202 runs voor 6 wickets in 30 overs en dit was natuurlijk zeker geen onaardig totaal.

ACC begon aan bat ook zeker niet onaardig. Joshua Francis (10) en de ontdekking van de dag als openingsbatsman Jasper (15) slaagden er allebei in om de dubbele cijfers te halen. Vervolgens was het aan Tibo Balk en Ibrahim om dit prima werk voort te zetten. Ibrahim deelde enkele keiharde klappen uit voordat hij gevangen werd en plaats moest maken voor Gijs. Gijs (28) en Tibo lieten samen uitstekend verstandig batten zien. Vooral het runnen was dankzij voortreffelijk callen heel goed verzorgd. Daarnaast werden de goede ballen neergelegd en de slechte ballen afgestraft. Precies zoals het wezen moet!

Premiditated

Gijs ging helaas nog wel gebowld, maar dit gaf Basir de gelegenheid om het karwei op professionele wijze af te maken. Vooral de manier waarop Basir (13*) de winnende zes sloeg was een lust voor het oog. Geheel in IPL-style en heerlijk premiditated sloeg hij de bal naar achteren voor zes. Tibo bleef met een zeer fraaie 68 not out. Wat een klinkende zege!

Komende zondag spelen we speciaal voor de uitslapers pas om 13.00 uur thuis op veld 2 tegen VRA. En niemand minder dan Mark Wolfe komt speciaal uit Zuid-Afrika over om aan deze belangrijkste derby ter wereld, zelfs Pakistan-India is er niets bij, mee te kunnen doen. Wij verwachten dan natuurlijk ook een ongelooflijke hoeveelheid toeschouwers. De toegang is gratis en het wordt op zeker super gezellig. Tot zondag!

Klik hier voor de scorecard

Klik hier voor de stand

Klik hier voor het programma

broken image

 

broken image