Return to site

'Het seizoen kan nu al niet meer stuk' (volgens Jan Balk dan)

Kick-off van ACC2, 3 en 4-combinatie tegen... ACC2, 3 en 4-combi

[door Jan Balk] Het cricketseizoen is begonnen. Maar om nou te zeggen dat de allereerste wedstrijd tussen een combinatieteam van ACC 2, 3 en 4 en een ander combinatieteam van ACC 2, 3 en 4 de mooiste wedstrijd ooit was... Ja natuurlijk! Het begon al ’s ochtends vroeg. De pitch zag er niet uit omdat die voetballers van AMVJ er de hele winter overheen waren gelopen. Overal zag je noppen van kicksen in het gravel. Bovendien hadden we geen roller.

Dus besloten we na overleg onze eigen heavy roller te maken. Het dikste lid van ons team, no offence Duncan McNab, zetten we op een omgekeerd karretje. Vervolgens hebben we dit omgekeerde karretje over de pitch heen geschoven. En als afsluiting sleepten we het net over het gravel heen. Het gevolg was dat de pitch er nog nooit zo mooi heeft uit gezien als op zondag 30 april jongstleden.

Poten

Daarna gingen we ouderwets poten, geloof het of niet. Ook al zo’n aparte belevenis. Stephan Hannema en Nagesh Danturi stapten voetje voor voetje naar elkaar toe en degene die uiteindelijk zijn voet op de voet van zijn tegenstander zette, mocht het eerst een speler kiezen. Ondertussen stonden er al toch zeker 23 spelers klaar om gekozen te worden. Ook al zo’n apart aantal. Wat een verhaal!

De uiteindelijk wedstrijd resulteerde in een aaneenschakeling van hoogtepunten. Dat had onder meer te maken met de enorme hoeveelheid lbw’s. Zo werd ik zelf bijvoorbeeld leg before wicket gegeven. Het was een plaatje.

Niemand minder dan Bas van der Heyde was ook van de partij. Hij heeft de laatste jaren niet zo heel veel gespeeld en twijfelt nog of hij dit seizoen moet gaan cricketen. Maar na een telefoontje van Rehan Younis op zaterdag wilde Bas natuurlijk sowieso wel meedoen met de nu al legendarische openingswedstrijd van het seizoen tussen een combinatieteam van ACC 2, 3 en 4 en een ander combinatieteam van ACC 2, 3 en 4.

En ja hoor, ook Bas van der Heyde ging op het onnavolgbare bowlen van Kees van Nieuwkerk na een prima viertje lbw. Bas was zonder enige twijfel uit als een huis. Desalniettemin zou het zo maar kunnen dat we Bas de komende drie jaar niet meer zien. Eeuwig zonde natuurlijk. Want de beste batsman, die ACC ooit gehad heeft, moet natuurlijk altijd spelen.

Langzamere

Maar goed, we hadden het over een aaneenschakeling van hoogtepunten. Neem de bal van Richard Wolfe waarmee hij zijn broer Robert cleande. Een prachtige langzamere en ook al een plaatje om te zien.

Er gebeurde natuurlijk nog veel meer. Zo miste Kees van Nieuwkerk op onnavolgbare wijze twee vangen achter elkaar op twee opeenvolgende ballen, bowlde Mees van Vliet de sterren van de hemel, werd niemand minder dan Richard Wolfe totaal onverwacht de topscorer van de dag en ging Marvin Watts zo maar op de eerste bal van Arsalin Alim clean bowled.

Maar het meest bijzondere van de dag was natuurlijk dat uitgerekend het combinatieteam van ACC 2, 3 en 4 won van het combinatieteam van ACC 2, 3 en 4. Dat had natuurlijk helemaal niemand verwacht. Al met al was er dus uiteindelijk maar een conclusie mogelijk: Het seizoen kan nu al niet meer stuk!

.

broken image