Return to site

Hoe ACC1 ervoor staat halverwege het seizoen - analyse van Observer

[door Observer] Halfweg het seizoen is het wellicht nuttig even te kijken waarom ons eerste aan de onderkant van de ranglijst staat. Van de negen wedstrijden werd slechts van HBS en HCC gewonnen. Allebei uit. En verregende Excelsior terwijl de overige zes wedstrijden verloren gingen. Wat cijfers:

broken image

De tegenpartij scoorde dus aanmerkelijk meer runs voor minder wickets en er waren liefst vijf centuries van de tegenpartij tegenover twee centuries van onze kant. Het is duidelijk dat onze aanval nog al heeft ingeboet vergeleken bij vorig jaar, maar dat wisten we al.

 

De ranglijst is nogal verstoord door de vele verregende wedstrijden in een zeer warme periode!

Per 22 juni is de stand

broken image

Dan rest nog de zaak Punjab. De Comm. deed per 18‐6 uitspraak over te veel opgestelde buitenlanders. Zij is van mening dat art 12 is overtreden. Maar zegt men misschien zou art.12 in een procedure wel nietig kunnen worden verklaard, maar wij gaan daar niet over. Er wordt een straf opgelegd, te weten een geldboete van euro 126. Waar dit rare getal van dan komt is mij niet duidelijk.

Zowel de KNCB als Punjab zijn in beroep gegaan. De KNCB stelt dat een spoedige beslissing in deze kwestie van groot belang is, mede gezien de onzekerheid die er is voor alle betrokken clubs. Toch vrees ik dat de competitie dan bijna afgelopen zal zijn…….