Return to site

Geweldige gabbers van ACC U11 hb verslaan VRA in grandioos gevecht

[door Jan Balk] Het was weer genieten geblazen voor de geweldige gabbers van ACC U11 hb. Aartsrivaal VRA werd tijdens een bloedstollend spannende wedstrijd in de allerlaatste over verslagen. Zo langzamerhand kunnen we wat betreft de geweldige gabbers wel spreken van een gouden generatie.

Aanvoerder Olaf Erkens slaagde er voor de wedstrijd al in om de toss te winnen en te kiezen voor eerst fielden. Traditiegetrouw klonk er vervolgens een enorm gejuich uit de kelen van de geweldige gabbers.

Jarig 

VRA sloeg 103 runs bij elkaar. Omdat ze later op de dag vier wickets namen, eindigden ze op een totaal van 115. Tibo Balk had zo maar drie clean bowleds genomen. Ook Aadit Dhaninkal  gooide de palen van een VRA’er omver. Oscar Trevethan slaagde er zelf in om twee spelers van de koploper uit te bowlen. En Arth Batra was ook nog eens jarig. Wat een feest!

Het batten van ACC was vervolgens helemaal ongelooflijk. Dat begon al met de opening van Aadit Dhaninkal (10) en Harshdeep Singh (7). Vervolgens zorgden Olaf Erkens (9) en Tibo Balk (1) voor een uitstekend vervolg. Lakshya Somani (1) en Saisurya Shiram (7) deelden ook nog eens rake klappen uit. En het partnership van Edward Thomas (9) en Arth Batra (11) mag natuurlijk ook niet onvermeld blijven.

Scorebord 

Maar het mooiste werd natuurlijk voor het laatst bewaard. Tijdens de bloedstollende slotfase moesten de geweldige gabbers nog flink wat runs maken om te winnen. Het zag er eigenlijk niet naar uit dat het zou gaan lukken. Ondertussen werd alles bijgehouden op dat wonderbaarlijk mooie scorebord, dat ACC van de vader van Oscar Trevethan heeft gekregen.

Iedereen leefde mee. Zelfs de ouders gingen spontaan callen vanaf de kant. Het zorgde voor een aantrekkelijke chaos. Het callen van de ouders had eerder op de dag ook al voor meer verwarring gezorgd dan het callen van de kinderen.

Uiteindelijk sloeg Oscar Trevethan zo maar uit het niets twee geweldige vieren. En mede daardoor werd VRA op het nippertje verslagen. ACC eindigde alles bij elkaar op 122 runs. Op de ranglijst staan de geweldige gabbers nu precies gelijk met VRA, dat de eerste wedstrijd van het seizoen van ACC had gewonnen. Spannender kan natuurlijk niet. Op naar de wedstrijd tegen Rood en Wit, dat komende zaterdag om 9.00 uur bij ons op bezoek komt. Zorg er voor dat je er bij bent! 

ACC-VRA 2-0 
VRA 103/6 = 115.  
ACC 104/4 =122.

broken image

Oscar Trevethan sloeg op het juiste moment twee ballen voor vier en groeide uit tot de man van de wedstrijd.

 

broken image

Harshdeep Singh bowlt op het prachtige tweede veld een interessante bal. 

broken image

De geweldige gabbers vieren met grootste gebaren de prachtige zege. Foto: Manish Batra