Return to site

T20: Verlies tegen VRA, winst op Groen & Wit in derby's

[door de redactie] Jaren achtereen, drie keer om precies te zijn, won ACC1 de T20-competitie. Maar deze ronde wordt het lastiger, zoals het ook in de Topklasse-competitie momenteel niet meevalt.

 

Zondag j.l. waren er twee derby’s op ’t Loopveld in deze competitie, tegen Topklasser VRA, gevolgd door 20 overs tegen het lager geklasseerde Groen & Wit, Hoofdklasser. Resultaat, zie de scoresheets van de KNCB hieronder: dik verloren, kort samengevat, van VRA, dik gewonnen van Groen & Wit.

 

Maar er is nog niets echt verloren, want de eerste twee in onze Poule Haarlem/Amsterdam in de T20-competitie gaan door naar de volgende ronde. Er moet dus wel gewonnen worden van Hoofdklassers Rood & Wit (nummer twee in de reguliere competitie) en Bloemendaal (vierde). Groen & Wit staat overigens vijfde.

 

Tegen VRA werd eerst gebat na een gewonnen toss en kwam ACC tot een bescheiden 144 runs dankzij vooral Sikander Zulfiqar (61) en enkele kleinere bijdragen. Bij VRA zou het de wedstrijd worden van de 15-jarige V. Singh. Eerst vanwege een prachtvang aan de boundary, daarna gevolgd, als opener, door een score van 42. ACC’s totaal werd voor slechts dat ene wicket gepasseerd in nog geen 15 overs. Met ‘dank’ aan D. ter Braak (51 no) en Peter Borren (49 no). Over bowling en fielding zwijgen we maar.

 

In de daarop volgende T20 tegen Groen & Wit werd de toss weer gewonnen en weer als eerste gebat. Er rolde een fraai totaal uit van 201 runs, dat al bij voorbaat te hoog leek voor de bezoekers. Rehmat liet de Groen & Witters ballen zoeken aan alle kanten van het veld, en scoorde 75 runs. Broer Sikander’s bijdrage mocht er ook zijn: 59 runs. Verder kwam Asad ook goed in de dubbele cijfers met 25 runs.

 

G&W’s Thyssen en Sultan begonnen hard te slaan – wat moesten ze anders. Maar toen zij vertrokken waren voor 18 en 20 runs zakte de run-rate en stond het resultaat vast. Groen & Wit eindigde met 130 runs en batte de T20 wel uit. De meeste wickets gingen naar Aryan Kumar (3) en Devon Botha en Raza (elk 2).

broken image

[Meer details en huidige stand zie beneden]

broken image
broken image