Return to site

ACC1-Sparta: leuke wedstrijd, maar gemiste kans

[door Observer] Eerst battend, na verloren toss en 254 scorend, leken wij een solide uitgangspunt te hebben voor winst op eigen veld tegen koploper Sparta zaterdag j.l., maar soms vergeet men dat de tegenstander ook wel een beetje batten kan!

En zo gebeurde het aanvankelijk ondenkbare – na Sparta op 60/4 in 20 overs te hebben gezet -dat dankzij professional Pollard  (in onze winter opening batsman voor Canterbury, Australië) en fighter Atse Buurman de runs gewoon gemaakt werden en de punten mee naar Rotterdam gingen. Pollard (108) en Buurman (72) hadden geen moeite met onze matige aanval.Het 4e wicket was niemand minder dan oude bekende Bukhari die op een schitterende direct hit van Rehmat werd uitgerund!

ACC had aan bat een prachtige opening: 220/2 in 45 overs! Rehmat (79, foto) en coach Frenz (100, foto) batten perfect, gesteund door Saqib (30). Maar ergens rond de 40e over stokte het tempo aanmerkelijk. Deels door de naderende century van de coach en deels door het zeer goede bowlen en fielden van de Rotterdammers.

Hier vergaten wij te kapitaliseren op onze fraaie basis tot dan toe. En toen vervolgens Saqib en Frenz op opeenvolgende ballen moesten vertrekken op misslagen was de vaart er helemaal uit.De jongere batsmen konden geen grote slagen maken en het was aan Sikander (23 not out) te danken dat wij de grens van 250 passeerden, daar waar we meer naar 300 hadden moeten gaan.


Deze  ontwikkeling deed ons aan het eind van de dag de das om. In de 48e over vielen nog twee Sparta wickets met 5runs te gaan voor hun overwinning. Het wekte verbazing dat twee nieuwe batsmen de kans kregen de singles eenvoudig op te rapen terwijl deep mid-wicket en deep extra cover op de boundary bleven staan!  Had ze maar aangevallen en laten proberen er doorheen te slaan…


Maar ja, de beste stuurlui staan aan wal…

[Redactie: zie voor meer details scoresheets KNCB onderaan]

broken image
broken image
broken image