Return to site

In vragenrubriek ‘Langs de boundary’ nr.26 Irfan Younis aan ’t woord.

[door Rick Thorburn] Bij de aankondiging van het nieuwe rubriek “langs de boundary” in 2017 heb ik aangegeven dat het doel was om de site nog aantrekkelijker te maken en ik wilde proberen om het aanbod op deze site wat uit te breiden. Ik heb op deze manier getracht om de website lezers te blijven boeien zodat niemand van onze site afhaakt. Naar de mondeling reacties van leden en non leden is me dat gelukt; de interviews zijn behoorlijk massaal gelezen en Ik heb louter positieve reacties gekregen.

De interviewrubriek 'Langs de boundary' gaat verder met Irfan Younis die elke week een verslag van ACC 2 voor de ACC website schrijft.

In ‘Langs de boundary’ stel ik schriftelijk vragen aan meer of minder bekende ACC’ers. Kriskras door de vereniging heen, dus aan (nieuwe) bestuursleden, aanvoerders, spelers en 50 Not Out-leden, tot wellicht ook (ouders van) kinderen, actieve vrijwilligers en sponsors, enz.


De vragen aan Irfan:

 1. Stel je eens voor? Vertel eens iets over jezelf? ‘’Ik ben Irfan Younis, 38 jaar. Ik heb een zus die cricket haat en een broertje die ook cricket (heel misschien kennen jullie hem wel, Rehan heet hij). Mijn moeder is Nederlands en mijn vader ook, want hij heeft een Nederlands paspoort’’.
   
 2. Verliefd, verloofd, getrouwd? Heb je kinderen? ‘’De juiste volgorde. Eerst heel verliefd op heel veel vrouwen, toen verloofd met Chantal. Vervolgens getrouwd, met dezelfde Chantal. Nu zijn we weer verliefd……..op onze twee zoontjes. Ezra is bijna 4 jaar en Ethan is bijna twee’’.
   
 3. Waar kan je ’s nachts voor uit je bed worden gehaald? ‘’Een huilend kind’’.
   
 4. Wat is je beroep of waar houd je je hoofdzakelijk mee bezig? ‘’Ik ben al 16 jaar een wiskundedocent op een school in Zuidoost, nu nog Scholengemeenschap Reigersbos maar volgend jaar heet de school Ingenieur Lely Lyceum. Ik houd me jammer genoeg meer bezig met die pubers dan met wiskunde’’.  
   
 5. Je was een aantal jaren niet op ACC te zien. Was je in het buitenland en wat heb je toen gedaan? ‘’Ik was zeker in het buitenland, voor 3 weken in Duitsland en Italië, op vakantie. Maar de reden dat ik niet ging cricketen: spit (in de rug, geen kip van het spit)’’. 
   
 6. Wanneer ben je gaan cricketen bij ACC? Hoe lang cricket je al? Hoe lang ben je lid van de vereniging? ’’Volgens mij ben ik lid van ACC sinds 1992 ofzo. Daarvoor speelde ik nog kort voor BCC (Bijlmer Cricket Club): low pricing, high cricket’’. 
   
 7. Je speelt in ACC 2 wat zijn je verwachtingen voor het nieuwe seizoen? ‘’Kampioen worden natuurlijk! En in het eerste spelen natuurlijk!’’. 
   
 8. Je ben geen aanvoerder maar heb je een speciaal plan van aanpak voor je team en met welke vrienden zit je in dit elftal? ‘’Ik wil mijn taken zorgvuldig uitvoeren en iedereen in het elftal is mijn vriend. Of dat ook wederzijds is, weet ik niet’’.
   
 9. Wat zijn je sterke eigenschappen en waar ben je goed in en wat moet nog verbeterd worden? ’’Sterke eigenschap: bowlen. Goed in: halfvolleys bowlen. Verbeteren: geen halfvolleys meer bowlen’’.
   
 10. Welke mooie herinneringen heb je aan je actieve cricket periode? ‘’Spelen in de jeugd, spelen in het 5de, de tours, zami's. Oftewel het cricket waar er nog met plezier wordt gecricket. En ik heb de hand van mijn cricketheld mogen schudden: Waqar Younis, a legend!’’.
   
 11. Je hebt vast heel veel wedstrijden gespeeld en gezien: wat is de beste cricketwedstrijd die je ooit hebt gespeeld of gezien? ‘’Gespeeld: met de C-jeugd (under 15) de landelijke finale tegen VCC. In mijn belevenis heb ik toen een gigantische 6 geslagen op Daan van Bunge. De legende zegt dat ik met die 6 een ruit en de bal heb stukgeslagen……….’’.
   
 12. Wat zijn je hobby's naast cricket? ‘’Cricket is trouwens geen hobby maar een way of living. Mijn hobby’s zijn SWINGEN op lekkere muziek, op BAT liggen en films via een BEAMER bekijken’’.
    
 13. Wat is nog een grote droom van jou? Wat zou je privé nog graag willen bereiken of doen? ‘’Mij kwalificeren voor het Pakistaans cricket elftal, ik weet niet hoeveel jaar ik daarvoor in Pakistan moet wonen. En anders spelen voor het Pakistaans voetbal elftal. Dat moet toch wel te doen zijn?’’.
   
 14. Wat wil je nog meer kwijt aan de lezers? ‘’Al m’n troep op zolder wil ik graag kwijt’’. 
   
 15. Wie zou je iets willen vragen op ACC en wat is die vraag? ‘’Aan de ganzen: waarom schijten jullie het hele veld onder?’’.
broken image
broken image
broken image
broken image

Eerder in deze serie kwamen aan het woord: 1. Wim Pielage, 2. Saqib Zulfiqar, 3. Stephan Hannema, 4. Harry de Breet, 5. Ton Balk, 6. Arthur van Leeuwen, 7. Max de Bruin Jr, 8. John van Vliet, 9. Hans Dukker, 10. Jan Balk, 11. Duco Ohm, 12. Rein Akkerman Jr, 13. Marleen Balk, 14. Shirase Rasool, 15.Shreyas Potdar, 16. Mees van Vliet, 17. Roelof Balk, 18. Jamieson Mulready, 19. Aryan Kumar, 20. Carolien Woudstra, 21. Ronald Anderson, 22. Giles Francis, 23. Richard Wolfe, 24. Willem Berendse, 25. Zara Younis