Return to site

'How's That Mate?' vraagt Irfan aan Rehan die reageert in nieuwe rubriek

Bro Irfan Younis mailt voor ACC-site met bro Rehan Younis

broken image

[door de redactie] 'How's That Mate?' is een nieuwe rubriek op deze prachtsite van ACC. Daarin wisselen leden mailtjes uit. Eerst waren dat John van Vliet en Jan Balk, nu hebben we twee heuse broers gestrikt, Irfan en Rehan Younis. En, nieuw(!), je kunt er nog op reageren ook, onderaan. Mits leuk. Of je aanmelden voor deze rubriek. Als andere leden zich geroepen voelen zo wat cricketzaken van zich af te schrijven: reageren kan ook via een klik op: welkom!

Reageert Rehan op mail van Irfan: ''Yo brada!''

''Wat leuk een mailtje van jou te krijgen. Lekker ouderwets. Is weer eens wat anders dan een appje. Hoe gaat ie trouwens met mijn rooie rakkers Ethan en Ezra? Kan niet wachten totdat ze gaan cricketen. Want dat gaan ze uiteraard doen (ja sorry schoonzus). Je hebt net een nieuwe woning gekocht, maar ik neem aan dat je ook de beste inboedelverzekering heb afgesloten die er is? Mooie herinneringen haalde jij in je mail op maar ik neem ons graag nog een klein stukje verder terug. Jij en ik weten namelijk dondersgoed waar het allemaal begint ... home-cricket.

''Mama en aboe hadden het huis nog niet verlaten of wij stonden al klaar met bat en bal. Dit begon altijd heel rustig, maar fanatiek als wij zijn vloog de bal binnen no time het hele huis door met alle gevolgen van dien. Oortje van het porseleinen kopje er af? Geen probleem, tactisch heropzetje en we kunnen weer. Gaten in de lampionnen lampenkap? 180 graden draaien en je ziet er niks van. Schilderij gevallen en het glas stuk? Gewoon glas verwijderen en weer ophangen, hoppa! Overal hadden wij een oplossing voor. Totdat mama op een doodgewone dag uit het niets ontdekte dat er geen glas meer op het schilderij zat... En gaten in de lampenkap... En kopjes zonder oren... Haha, mama helemaal flippen! We hebben NOOIT MEER thuis gecricket. Good luck met Ethan en Ezra...

''Ik las verder in je mail over Nolan Clarke. Nou die had er echt wel verstand van hoor! Ik kan me nog een wedstrijdje tegen Hercules heugen met de beste man. Mijn eerste bal op hem was 'beat' en de tweede bal werd hij gevangen in de slips. Hij aan de kant vertellen hoe geweldig ik wel niet was en dat ze vooral niet tegen de spin in moesten slaan. Ik heb in me leven niet meer zo zuinig gebowled. Wist hij veel dat ik toendertijd slechts 2 goede ballen in een over bowlde, nu zijn dat er toch zeker 3. Verder had Nolan ook een zoon of zoiets. Tyrone Stuart was de naam. En die was snel. Ik weet nog dat wij aan het discussiëren waren over wie er nou sneller was: jij of hij? Nou, het scheelde niet veel... maar jij was iets sneller.

''Vraag dat trouwens ook maar aan Annemarie Tanke van Rood en Wit waar wij in de jeugd ooit tegen speelden. Zoals een echte niet-seksistische heer betaamt nam jij natuurlijk je lange aanloop. Ik vermoed dat die grote blauwe plek op haar bovenbeen inmiddels wel in fase lichtblauw is beland.

''Ik mis je wel hoor op het cricketveld. Jij had altijd en overal je woordje klaar en spaarde niemand. Ik weet nog toen onze beste aanvoerder ooit, Steven Evers, jou probeerde te bokken, nadat de nummer 11 van de tegenpartij een 4tje op jouw bowlen sloeg. "Schande hoor Irfan, voor 4 geslagen worden door de nummer 11." Jij: "Ja schande Steven, dat een nummer 11 meer runs maakt dan jij."
          
''''Maar wat mij nog het meest zal bij blijven, zijn al die keren dat wij na een training of wedstrijd moe en voldaan weer onze lange rit met het openbaar vervoer naar huis maakten. In de metro... jij zittend aan de ene kant, ik aan de andere... Blik op oneindig en we waren muisstil... In de reflectie van het raam oefende jij nog je offcutters en legcutters.... ik mijn googly's en legbreaks...

Laatst vond ik een oud scoresheet van ons in de jeugd. Er stond 9x Younis op. Jij had 6 wickets en ik had er 3. Wordt tijd dat we dat eens gaan verbeteren.
                                          
Spreek je snel broeder.''