Return to site

In de vragenrubriek 'Langs de boundry' nr 16, Mees van Vliet aan het woord

[door Rick Thorburn] De interviewrubriek 'Langs de boundary' gaat verder met de zeer bescheiden Mees van Vliet. Mees (13) jaar oud is de zoon van John en Eva en kleinzoon van Pieter van Vliet trouw toeschouwer bij ACC.

In ‘Langs de boundary’ stel ik schriftelijk vragen aan meer of minder bekende ACC’ers. Kriskras door de vereniging heen, dus aan (nieuwe) bestuursleden, aanvoerders, spelers en 50 Not Out-leden, tot wellicht ook (ouders van) kinderen, actieve vrijwilligers en sponsors, enz.

broken image

De vragen aan Mees:

 1. Stel je eens voor? Vertel eens iets over jezelf en wat doe je zoal? “ Hallo, ik ben Mees van Vliet. Ik ben 13 jaar oud. Ik woon in Naarden, dat is ongeveer een halfuur rijden van ACC. Ik cricket sinds ik 4 ben. Nu cricket ik best veel. Ik ga met de trein naar de training, ik moet dan wel geluk hebben met het aantal ov fietsen want soms zijn die er niet meer en dan moet ik lopen vanaf Amsterdam rai naar ACC”.
 2. Wanneer ben je gaan cricketen bij ACC? Hoe lang heb je cricket gespeeld? Hoe lang ben je lid van de vereniging?Ik had voor het eerst een cricketbat in mijn handen toen ik een was. Ik speelde voor het eerst mee met tip en run toen ik drie of vier jaar was. Toen ik zeven was speelde ik mijn eerste wedstrijd voor de U9. Mijn tweede jaar U9 werden we Nederlands kampioen. Dat vond ik echt vet. Sindsdien train ik veel met ACC. Ik speel nu met de U13. Met de U13 maken we kans om Nederlands kampioen te worden. De U13 is een top team met toptrainers (Zulfi, Sikander, Saqib, Asad en Rehmat), een topcoach (Taku) en een goede sfeer. Soms speel ik mee met de U17. Dat is iets boven mijn niveau vind ik zelf. Maar ook wel leuk. Ik speel ook voor de Dutch Lions U13”.
 3. Ben je batsman, bowler of allrounder? “Dit soort vragen vind ik zelf eigenlijk moeilijk om te beantwoorden. Ik vind zelf dat ik een bowler ben. Alleen sommige andere waar ik mee praat vinden dat ik een allrounder ben. Ik weet het eigenlijk echt niet. Ik vind dit moeilijk om te zeggen omdat ik mezelf nog nooit echt heb zien batten of ik heb mezelf nog nooit echt een bal zien bowlen. Dus ik weet het niet echt. Als ik het nu per direct zou moeten zeggen bowler maar ik vind persoonlijk dat iemand anders daar over moet oordelen”.
 4. Met welke Dutch Lions elftalen heb je gespeeld en ga je binnenkort op cricket tour?” Ik ben vorig jaar met de U12 meegegaan naar Bradwell on Sea bij meneer en mevrouw de Grooth, de ouders van Tom. En daarna naar een cricket festival bij een school in Engeland. The Royal Hospital School. Die tour was heel leuk alleen door een blessure aan mijn arm (gebroken) ging het niet zo goed. Dit jaar ga ik naar Kent en Essex met de Dutch Lions U13 vanaf 22 juli tot en met 29 juli”.
 5. Hoe was de tour naar Kent en Essex. Ik heb op twitter gelezen dat jullie ongeslagen waren. Was je tevreden met je eigen prestaties?  “De tour was net zoals vorig jaar echt super leuk. Ik was openingsbowler voor de U13. Er was een wedstrijd compleet afgelast door de regen en een halve wedstrijd. Toen hadden we 40 overs gefield en was het andere team 120 all out na 40 overs. Dus dat hadden we denk ik makkelijk gewonnen. Daarvoor hadden we drie wedstrijden tegen de Bexley Bashers gespeeld. Die we alle drie hadden gewonnen. De laatste wedstrijd hadden we ook vrij dik gewonnen. Die wedstrijd was tegen het noorden van Essex. Wij batten eerst en maakte er 219. Toen zij gingen batten bowlde een andere jongen (Pranay Shetty van VCC) en ik de eerste 10 overs. De stand was 10 voor 2 na 10 overs. Ze waren uiteindelijk all out voor 80. Mijn beste prestatie van de tour was de wedstrijd waar we maar een halve innings hadden gespeeld. Mijn bowling cijfers waren toen 2 voor 8 na 8 overs. Ik begon mijn eerste 5 over met 5 maidens. Daar was ik het meest blij mee. Tijdens de hele tour bowlde ik 27 overs, nam ik zes wickets en kreeg ik 49 runs tegen in alle wedstrijden. Alleen heb ik weinig gebat. In twee innings in totaal 14 ballen. Ik maakte 9 runs”.
 6. Wat zijn je sterke eigenschappen, waar ben je goed in en waar kan je nog aan werken? “Mijn sterkste eigenschap is in ieder geval in Engeland economisch bowlen. Dus niet veel runs weggeven. Ik kan zeker werken aan batten. Dat is iets wat ik ook heel graag wil. Ik zou heel graag ook bij de Dutch Lions eerder in gaan”.  
 7. Wat is je mooiste cricket moment tot nu toe?Ik denk toen ik Nederlands kampioen werd met de U9. Er waren niet veel runs in de finale tegen HCC. Wij batten eerst. Ik had er toen uiteindelijk 36 uit 12 ballen. 12 ballen was het maximale aantal ballen wat je mocht batten. Uiteindelijk hadden we 77 runs. Niet heel veel. Toen de wedstrijd was afgelopen was het spannend want we hadden geen idee wie er had gewonnen. We wonnen met 3 runs. Dat vind ik nog steeds best speciaal”.
 8. Wat is je huidige studie en waar zit je op school? “Ik zit op het Laar & Berg in de tweede van het HAVO/VWO. Ik ga naar de derde, ook weer HAVO/VWO. Nog een jaar om alles te laten zien. Ik hoop dat ik naar het VWO kan en ik ben prima op weg maar niks is besloten. Ik doe een tweetalig myp schoolsysteem. Dat betekent dat alle talen en wiskunde in het Nederlands worden gegeven(al die talen natuurlijk in hun eigen taal). 

Het Laar & Berg is in Laren. Zelf woon ik in Naarden dus dat is best lang fietsen. Echt heel irritant als het regent. Dat is dus best ver van ACC. Ik ga vaak met het OV. Eerst met de bus naar het station en dan met de trein naar Amsterdam RAI. Dan het laatste stuk met de ov fiets naar ACC.

broken image
 1. Wat zijn je toekomstige ambities, maatschappelijk en sport? “Ik zou later heel graag cricketer worden maar ik weet niet of ik goed genoeg ben of het kan worden. Anders zou ik ook heel graag coach willen worden. Cricket coach natuurlijk. Ik zou ook graag hoteleigenaar willen worden. Dat lijkt me best vet. Maar het liefst ga ik later iets doen met cricket”.
 2. Wat is nog een grote droom van jou? Wat zou je privé nog graag willen bereiken of doen? “Voor ACC 1 spelen. Nederlands kampioen worden met ACC lijkt me echt top. Het Nederlands elftal bereiken. Of County cricket spelen. Het maakt me niet uit bij welke County maar dat zijn echt grote dromen”.
 3. Is er nog iets dat je kwijt wilt?In de langs de boundary van mijn vader zegt hij dat ik moet zeggen dat hij een hele goede bowler is. Sorry pap, ik praat alleen de waarheid”.

De laatste woord van ACC hoofd coach Ahmad Zulfiqar. “Mees is een getalenteerde jongen met een goede mentaliteit. Hij is er bijna altijd op de trainingen en wilt graag beter worden. Hij is op alle drie punten: Batten, bowlen en fielding erg veel vooruit gegaan. Hij moet zich vooral gaan focussen op zijn batten.

Mees moet zo door blijven gaan, dan komt zijn debuut voor ACC1 zeker! Nooit opgeven en blijven trainen is het belangrijkste.

Fielding blijft altijd nummer 1 met cricket. Wil je in het eerste team komen moet je goed kunnen fielden. Ook daar zal iedereen hard voor moeten werken. Hier wordt elke jeugd training al hard op gewerkt door onze jeugd coaches”.

Eerder in deze serie kwamen aan het woord: 1. Wim Pielage, 2. Saqib Zulfiqar, 3. Stephan Hannema, 4. Harry de Breet, 5. Ton Balk, 6. Arthur van Leeuwen, 7. Max de Bruin Jr, 8. John van Vliet, 9. Hans Dukker, 10. Jan Balk, 11. Duco Ohm, 12. Rein Akkerman Jr, 13. Marleen Balk, 14. Shirase Rasool en Shreyas Potdar.