Return to site

In Memoriam Gerrit Meyer en Herman Schoordijk

[door Max de Bruin Sr.] In recente dagen kregen wij helaas te horen dat 2 prominente oud-leden van A.C.C. zijn overleden. Zowel Herman Schoordijk (91) als Gerrit Meyer (86) waren in de jaren 50/60 van de vorige eeuw vooraanstaande cricketers in onze club. Beiden overleden in de eerste dagen van deze maand juli.

broken image

HERMAN SCHOORDIJK overleed op 91 jarige leeftijd. Hij kwam via CRIC en Meikevers naar A.C.C. waar hij de kleurrijke aanvoerder van een jong A.C.C.2 werd. Dit team speelde op enig moment in de klasse 1B dat toen de 2e afdeling van de KNCB was.

Hij speelde van 1954 t/m 1963  gedurende 10 seizoenen in dit elftal en scoorde er in 101 innings 1226 runs. Als oudere aanvoerder die reeds zijn sporen in de maatschappij verdiend had (Prof. Mr. Dr.) sleepte hij bij vele eetpartijtjes een handvol jonge vrienden mee naar een befaamd kippenrestaurant in de Beethovenstraat. Een tegenstander in het veld placht hij met de term “sloeber” te duiden. Hij was een befaamd jurist die zich verbond aan de Universiteit van Tilburg.

In 1962 was hij gedurende dat jaar Vice Voorzitter van de club.

broken image

Ook van GERRIT MEYER ontvingen wij het bericht dat hij op 86 jarige leeftijd is overleden. Gerrit kwam via Pinoké bij A.C.C. terecht en maakte deel uit van het zeer sterke junioren team dat in 1948 het prestigieuze Flamingo Junioren toernooi won.

Van 1951 t/m 1961 speelde hij in A.C.C.1 en batte daar 82 innings waarbij hij 841 runs scoorde. Hij was een uitstekende wicket keeper die op Nederlands snelste bowler – de A.C.C.’-er Piet Sanders - vlak achter het wicket stond. In totaal maakte hij 87 slachtoffers (66 c. + 21 st.). Hij trad enige seizoenen als aanvoerder op en werd in 1960 eenmalig verkozen voor het Nederland XI dat gedomineerd werd door spelers van de Haagse dat met 2 elftallen uitkwam in de hoogste klas.

In 1959 + ‘60 was hij Vice Voorzitter van A.C.C. Na zijn verhuizing naar Rotterdam zette hij zijn actieve cricket carrière voort bij Hermes DVS en nog later bij Victoria.

Beide namen zullen lang in herinnering blijven bij onze club.