Return to site

Interessant dagje topcricket

voor de talenten van ACC U17

ACC U17 heeft een interessant dagje topcricket achter de rug in Rotterdam. Op het schitterende graswicket van VOC werd een enerverende duel ‘nipt’ verloren.

VOC begon eerst battend en kwam tot het schitterende totaal van 289 voor 7. Dit was onder meer te danken aan Aadit Jain, die het spelletje als klein jongetje ooit bij ACC heeft geleerd en in no time 46 runs bij elkaar sloeg. Het door ons opgeleide natuurtalent ging uiteindelijk lbw dankzij de krachtig en vooral kort bowlende Gijs Evers. Bij VOC lieten ook Dutch Lion Anish Kumar (67) en Taha Raja (89 not out) uitstekend batten zien.

Heerlijk

Ondertussen werd er bij ACC bij vlagen uitstekend gebowld. Zo bowlde Lonne Balk zonder enige twijfel de sterren van de hemel met 3/31/4 waaronder twee schitterende clean bowleds. Hoe hoger de fraaie boogjes van Lonne door de lucht gingen, hoe moeilijker de batsmen van VOC er mee om konden gaan. Ibrahim Ahmadzai deed het eveneens geweldig en pakte 2/38/5. Abdul Shafay nam ook nog een prima wicketje voor 36 runs in vier overs. Daniyal Adnan hield verder een heerlijk vangetje vast.

Aan bat had ACC het moeilijk tegen het ijzersterke bowlen van VOC. Desalniettemin slaagde Ibrahim Ahmadzai er in om met zestien runs de dubbele cijfers te halen en sloeg Gijs Evers er zelfs in om topscorer te worden met 38 runs. Aan het eind van de wedstrijd hield Edward Thomas nog dapper stand door zeven runs bij elkaar te slaan. Alles bij elkaar kwamen we tot 98 runs en gingen we strijdend te onder.

Up!

Komende zondag liggen er nieuwe kansen tegen Quick. The only way is up!

PS Heeft iemand toevallig nog een paar wicketkeephandschoenen liggen, die ACC U17 mag gebruiken? Laat het dan vooral even weten!

Jan Balk (0641410476)

Klik hier voor de scorecard van VOC-ACC

Klik hier voor de stand van U17

Klik hier voor het programma van ACC U17

broken image

 

broken image