Return to site

Jong ACC1 dendert door, verslaat thuis ook VCC, leidt Topklasse

broken image

[door Observer] Slechts zeer weinigen zullen het bij de voorbeschouwingen van dit cricket seizoen voor mogelijk hebben gehouden dat ACC met 3 winstpartijen uit evenveel wedstrijden aan de kop van de Topklasse zou gaan (gedeeld met HBS).

Promovendus VCC werd voor aanvang van het seizoen als zeer sterk omschreven en werd zelfs op voorhand kans op de titel toegedicht. Op dat laatste  was vandaag geen zicht. Gezegd moet worden dat zij vlak voor het seizoen jong talent Bas de Leede kwijt raakten aan niets minder dan het MCC jong talenten team.

Eindelijk de eerste warme cricket dag, waarop Captain Saqib Zulfiqar de toss won en VCC naar de wickets stuurde. ACC miste Chris Knoll (zakenreis) en Aryan Kumar (eindexamen) waarvoor meededen Sikander Zulfiqar (terug van een blessure maar not fit to bowl) en de jeugdige Jamie Mulready die reeds een aantal mooie batting innings in het 2e heeft laten zien.

Binnen een uur stond VCC op 36/6 met de rug tegen de muur, dankzij uitstekend bowlen van vooral Brady Barends (foto boven) en Arya gesteund door goed veldwerk met op dat moment de eerste 3 wickets zijnde vangballen voor wicketkeeper Jean Marais.

 

Dankzij Boissevain (20) en Croes (18) kwamen er nog een paar punten op het bord, maar met 84 all out was de koek op.


Fraaie cijfers voor Barends  5/19/5, Arya  3/15/6, Raza 1/13/5 en Potdar 1/3/1.3. En 4 vangen voor Marais (foto beneden) en 1 elk voor Rehmet, Rasool, Barends een een beauty voor Sikander.

 

Wie dacht dat dit totaal een peulenschil zou zijn voor ACC kwam bedrogen uit. Een laag totaal is vaak niet makkelijk door stille onderschatting gevolgd door angst als het even niet lukt. Het kostte ons liefst 6 wickets voordat de buit binnen was. Dankzij een uiterst geduldige innings van Shirase Rasool die gedurende 20 overs stand hield voor 30 waardevolle runs. Wat opvalt is zijn geweldig goede voetenwerk gepaard met uitstekende techniek.


De aanval van VCC met fastbowlers Kingma en Glover was zeker niet ongevaarlijk, maar even als in de ochtend uren gaven te veel batsmen hun wicket weg door slechte slagen. Het niet over de bal komen en van uit een achter hangende stand leverde menig batsmen deze dag het einde van zijn innings op middels een simpele vangbal rond de mat. Coach Barends (12*)  hield echter het hoofd koel en rondde de zaak met enkele forse vieren af.


Om half vier waren de punten binnen na een niet hoogstaande wedstrijd, maar wel met een trots ACC1 als lijst aanvoerder.

broken image

Officiële scoresheets KNVB

broken image