Return to site

Koninklijke overwinning van ACC op HCC - Wij staan nu weer in de top vier!

[door Observer]

[door Observer]     Na verloren toss verzocht HCC ons om te gaan batten. Dat ging beroerd, want in no-time stond het 25/4 en bij 48/5 leek disaster around the corner. Captain Malik stond als een rots maar op 88 valt hij als 6e wicket met 33 runs achter zijn naam. Disaster still around the corner…….

Maar er is altijd tenminste een Zulfiquar die stand houdt en dit keer was het broer Saqib die Man of the Match wilde worden. Hij liet alle slagen uit het boekje zien. Met steun van broer Rehmat(14) en de teruggekeerde Steven de Bruin(12) werd een eindstand van 169 bereikt. Saqib scoorde een prachtige 71 !! Mark Jonkman was met 5/20 de “destroyer” en iedereen liet zich vangen. !


Ik zei meteen “dat is genoeg” en voegde er bescheiden aan toe dat ik er geen echt verstand van had, maar wel een beetje.

Na de lunch verging het HCC niet veel beter. Ook zij waren op 28 al 4 wickets kwijt. De vang waarmee JP de Villiers, Tom de Grooth voor 0 pakte was van grote klasse.


We dachten op rozen te zitten, maar het werd nog een beetje peentjes zweten. De Hagenezen hadden in pro Vandiar (840 runs vorig jaar een klasse lager met een gemiddelde van 76,36 !) een evenknie van Saqib.
De overs verstreken, maar er vielen geen wickets. De pessimisten begonnen te morren. Tot op eens in de 22e over uit het niets, Sikander een einde maakte aan een krappe run door KWAK de palen om te kegelen.! 60 voor 5 en een leer moment voor de pessimisten. Er is in cricket altijd hoop. Zullie maken straks zeker weten een fout….
Maar….. Vandiar stond er nog steeds en met een vereiste 3,5 run per over lagen ze op koers. Hij ging voor de Man of the Match prijs en batte voortreffelijk.


De echte kenners wisten dat hij kansloos zou zijn tegen ons jonge team. De pessimisten (we noemen geen namen) somberden voort…….. “ ’t wordt niks “ ….. De 100/5 kwam op in de 33e over en toen opeens was daar de gewenste breakthrough toen MoM (man of the Match) in spe een fout maakte en Asad een supervang maakte op cover. Vandiar weg voor 66 zeer goede runs. Vanaf deze plaats nog eens een ere saluut aan de Zus van de Zulfiquar boys voor de wijze waarop zij een ruim aantal jaren geleden de broertjes met een tennis racket heeft geleerd what catching is all bout. Thanks Docter !


Dit zo gewenste 6e wicket viel op 112 in de 36e over en 20 runs verder in de 41e over was het over en uit. Zowel Captain Malik als Sikander ripte door de staart heen en merkwaardig genoeg eindigden beiden op een hattrick ball, maar er waren geen batsmen meer. Weerstand gebroken. 133 all out.
Spannend en goed cricket, met Shabaz, Shabaz, 2 punten in de tas. !!

Bowling: Malik 5/24/8 ; JP de Villiersd 1/11/8; Sikander 3/35/9

Er was ruimschoots belangstelling. Een heel contingent AFC-ers die waren uit gevoetbald maar toch ook verstand van cricket hebben en van het spelletje + neut houden. Daar was Huib v.Weelde die ons relikwien van wijlen zijn vader Henk kwam brengen. Harry v.Lingen (VOC) ; Jan Spits (VRA); Wulf v.Alkemade (De Flamingos); Anton Roux (Bondscoach); Hans Dukker (herstellend oud 1e XI speler) en natuurlijk Pieter v.Vliet met stropdas (ACC/HDVS/SGS/Hippo). Het was gewoon gezellig.!

Ons kan niks gebeuren.!

Observer