Return to site

Koop de cricketspullen van Arnoud en help zo ballenactie ACC

[door de redactie] Helaas, niet gelukt. Oud-lid/donateur Arnoud Vellekoop (52, foto beneden) -tevens oud-ACC1-speler- liet zich helaas niet vermurwen om vet weer te gaan cricketen met de vets. De garage is leeggemaakt, de cricketspullen erin gingen voor niks naar de redactie, tevens oud-teamgenoot en mede-jazzliefhebber. Die ze, zo had MvO bedacht, gaat verkopen voor een spotprijsje. Mede dankzij een Mid-Summer Korting. De totale opbrengst wordt, toevallig (;-), geschat op 50 euro. En gaat naar de sponsorballenactie van Rick Thorburn, ten behoeve van, en dan is de cirkel rond, een wedstrijd van ACC’s vets.

Het gaat om zeer goed bruikbare spullen van Gray Nicolls: een gave helm, een prachtbag, een vrij redelijk nieuw bat met beschermhoes, een paar gloves en een paar legguards. Geprijsd op, respectievelijk: 15 euro, 5 euro, 15 euro, 5 euro en 10 euro. Samen, juist ja, 50 euro, oftewel goed voor één sponsorbal. Contact MvO, ook voor zijn 06-nummer.

Voor zij die het niet weten: Arnoud was een goede wicketkeeper, al ontbreken dan opvallend keeper's gloves in de uitverkoop (kreeg hij steeds van de club). Hij haalde zelfs het eerste in zijn beste tijd, en wist ook raad met het bat - en zeker niet eenmalig. Niet met het getoonde bat, wel met de legguards kwam hij in de ACC-analen toen hij het club battingrecord vestigde, 198 n.o. met een ACC Touring Team in Engeland tegen Hollingbourne CC (179 tegen Ghandi 2 was ook niet mis, en nog eens in totaal 129 slachtoffers, in datzelfde ACC2). Zijn laatste wedstrijd in ACC1 speelde hij in 2005, en pakte toen zeven (!) vangen achter de palen tegen Kampong.

Waarom gestopt, is de onvermijdelijke vraag. Arnoud: ''Te veel afleiding van onder meer muziek. Speelde vaak op zaterdagavond met de band en arriveerde dan de volgende morgen brak bij het eerste. En dat kon Flavian Aponso niet erg waarderen.'' Hij speelt nog steeds jazz in een kwintet, en soms nog wat piano ook. We gaan opnieuw proberen om hem te verleiden om weer eens naar ACC te kopen. Met zijn hele kwintet mag ook, dan maar na de wedstrijd, haha. Maar alleen maar even cricket kijken en een pilsje drinken is ook goed. Zijn vader werkte immers hoog bij Heineken, en dat schenken we tegenwoordig.

PS Het dubbele betalen mag ook voor de gear van 'de' Arnoud Vellekoop. Dat levert dan, als ik het goed bereken, twee sponsorballen op voor ons aller  ACC ;-).

PPS Hieronder reageren kan natuurlijk ook!

broken image