Return to site

VOC I – ACC I 248 v 3 – 247 v 8

Verlies op Rotterdams gras ondanks fraaie century captain Saqib Zulfiqar

broken image

[door Ernst-Pieter Knüpfer] Een zeer jeugdig ACC, met youngsters Shirase Rasool (14), Aryan Kumar (15), Ammar Zaidi (15) en Arghem Khan (17), heeft afgelopen zondag op het mooie veld (met graswicket) van VOC in de laatste over verloren.

 

Ondanks een fraaie century van captain Saqib Zulfiqar (foto, 110, 6x4; 3x6) en een mooi totaal van 247, bleek VOC toch aan het langste eind te trekken. International Max O’Dowd, die eerder dit seizoen in Amstelveen met 81 not out de overwinning voor VOC in de wacht sleepte, bleek met 70 not out wederom een te grote sta-in-de-weg.

Na verloren toss was het in de eerste overs lastig batten. Asad (16) en Rehmat (14) verloren op achtereenvolgende ballen op een score van 31 hun wicket. De innings werd gedragen door Saqib (dit seizoen al goed voor 668 runs; gem. 51.38) en Raza, die op 1 run na zijn eerste Topklasse fifty miste. Met goed batten en scherp runnend tilden zij de score van 58 voor 3 na 20 overs naar 199 voor 4 na 43 overs. Met 25 exta’s en nog een zesje in de laatste over van onze Belgische international, Ashiqullah, eindigden we de innings op een totaal van 247.

VOC kende aan bat een goede dag en wist met gedegen batten in de laatste over ons totaal te passeren. Aanvallend moesten we het helaas zonder de inbreng van de aan zijn lies geblesseerde Rehmat Zulfiqar stellen. Slecht Saqib wist 2x toe te slaan en eindigde met 2 voor 59 in 9 overs. Raza was met 0 voor 31 in 10 overs onze zuinigste bowler. De talentvolle Aryan Kumar bowlde 8 overs, maar kende dit maal geen succes.

Tot slot een woord van dank aan onze trouwe scorer David Schinkel, de ouders van Aryan voor hun herhaalde hulp met het vervoer en aan onze trouwe toeschouwers Hans en Phita Hosdrecht en Carolien Woudstra.

Met nog 3 wedstrijden te gaan staan we gelijk met Dosti en VOC op 6 punten voorsprong op hekkensluiter Hermes DVS. Zondag a.s. staat de wedstrijd tegen het Haagse Quick op het programma.

broken image