Return to site

Meerdere ACC’ers aanwezig op dodenherdenking bij AFC

De voorzitter van AFC Brian Speelman en de voorzitter van ACC Wim Pielage hebben op zaterdag 4 mei tijdens dodenherdenking op AFC een krans gelegd bij het monument ter nagedachtenis van de AFC’ers en ACC’ers, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Naast onze voorzitter waren ook de ACC’ers Mudi Allah Raka, Irfan Alim en Arsalan Alim met zijn zoon aanwezig op Sportpark Goed Genoeg.

Het is traditie dat elk jaar op 4 mei om 18:00 uur op AFC een herdenking wordt gehouden voor de clubleden die de Tweede Wereldoorlog niet hebben overleefd.

Onderzoek

Voor de slachtoffers die nog niet op het monument stonden, heeft AFC vorig jaar extra gedenkborden laten maken en geplaatst naast het bestaande monument. Hier staan de namen op die AFC Lid van Verdienste Max Flam tijdens zijn intensieve onderzoek naar de vermoorde en omgekomen AFC en ACC leden in de Tweede Wereldoorlog, heeft weten te achterhalen.

Na een fraaie toespraak van Speelman werd de krans bij het monument gelegd. De herdenking werd afgesloten met twee minuten stilte om de 30 AFC’ers en ACC’ers, die slachtoffers zijn geworden van de Tweede Wereldoorlog, te herdenken.

Klik hier voor de toespraak van Brian Speelman.

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image