Return to site

Sterk spelend ACC U17 start seizoen met nipte nederlaag

[door Jan Balk] De eerste competitiewedstrijd van ACC U17 uit tegen Hermes DVS was ondanks de nipte nederlaag meteen een aaneenschakeling van hoogtepunten. Desalniettemin kwam het team van captain Gijs Evers uiteindelijk zestien runs te kort.

De voorpret begon natuurlijk al met het regelen van het team. Bijna iedereen is gebleven en er zijn ook nog eens twee nieuwe krachten bijgekomen. Zo is Ibrahim Ahmadzai helemaal uit Afghanistan overgekomen en komt Daniyal Adnan rechtstreeks uit de Bijlmer om bij ACC te kunnen spelen. Zij maakten allebei tijdens hun debuut voor ACC U17 meteen al een ijzersterke indruk. Niets mooiers dan het regelen van een jeugdteam!

Wereldbal

Zo pakte Daniyal als bowler voor het eerst fieldende ACC meteen een clean bowled met een absolute wereldbal. Ook Ibrahim slaagde er in om een wicket te nmen. Daanaast liet Lonne Balk met haar eerste wicket in ACC U17 ook fantastisch bowlen zien en was Basir Hakimi er eveneens verantwoordelijk voor dat een Schiedammer naar de kant werd gestuurd. Ondertussen liet onder meer Joshua Francis geweldig fielden zien. Vooral zijn schitterende duik aan de boundary, die eindigde in een flinke plas met water, was een lust voor het oog en voorkwam ook nog eens een vier. Dankzij ons prima bowlen en uitstekende fielden moest Hermes DVS genoegen nemen met 178 voor 4.

Na de heerlijke Schiedamse eierkoeken en watermeloenen tussen de innings mochten wij gaan batten. De opening was zeker niet onaardig en vooral Ibrahim maakte met 30 spijkerharde runs een ijzersterke indruk. Daarna verloren we wat ongelukkige wickets, maar verderop in de innings stal Joshua Francis met zeer verstandig batten de show. Hij werd daarbij prima gesteund door Basir, Jasper Toxopeus en Lonne Balk.

Derby

Helaas ging het in het zicht van de haven toch nog mis, maar desalniettemin kan topscorer Joshua met 41 runs terugkijken op een fantastische innings. Voor 162 runs zat ACC uiteindelijk aan de kant. Komende zondag 12 mei spelen we om 09.00 uur uit tegen VRA. De onvervalste derby is natuurlijk bij voorbaat al een duel wat je absoluut niet mag missen. Dus komt allen!

Klik hier voor de scorecard van Hermes DVS-ACC

broken image

 

broken image
broken image
broken image