Return to site

Never a dull moment bij ACC: sensatie in dubbel weekeinde U13

[door John van Vliet] Hoe langer je ongeslagen bent, hoe dichterbij de nederlaag… Het klopte voor de U13. Zaterdag tegen VCC voor het eerst dit seizoen verloren. En eerlijk is eerlijk, terecht. Zoals altijd had VCC een echt cricketteam op de been gebracht. Vrolijke gasten en Lioness togen eerst aan bat. Een goede 121 runs. Alexander nam in de 1e wedstrijd van hem dit seizoen (terug na vervelende polsblessure) meteen 3 wickets. Anant was ook weer steady als bowler en had er ook 3. Sam bowlt iedere week beter en nam er 1. Vangen waren er van Fahim en Ibaad, Mees had een goede runout. Jake deed zijn best achter het wicket maar was niet opgewassen tegen het soms onregelmatige bowlen. Hoogste totaal tegen dit seizoen. Niet om VCC maar iets tekort te doen maar 74 extra’s weggeven was natuurlijk veel te veel.

Als echte cricketers pakte VCC dit cadeautje uit. Met  ijzersterk bowlen en fielden verdedigden ze hun runs. Mees hield zijn team als echte captain lang in de race met 35 (4x4, 1x6) runs maar uiteindelijk kwam de U13 er 10 tekort. 111 ao. Ibaad (6) en Anant (8) steunden Mees nog maar het was niet genoeg. Als we nu eens maar de helft van al die extra’s hadden weggegeven…. Dure les.

Gelukkig hoefden ze niet lang te wachten om dit recht te zetten. Zondag mochten we van de U11 op het eerste veld spelen. Tegenstander Bloemendaal, de beste van de competitie. Ze hadden nog geen wedstrijd verloren en al snel bleek waarom. Hardslaande bastman, goede runners en slimme cricketers. Ze kwamen tot 148 runs maar liefst. En Maar 4 batsmen uit: 1 wicket en een runout voor Ibaad, 1 wicket voor Alexander en 1 runout van Mees.

Dat totaal leek onmogelijk te passeren. Maar een ijzersterke opening van Zinesh (26) en Paz (10) zorgden al voor een fijne opening van dik 50 voor 1. Daarna nam Alexander het heft in handen door keiharde runs te maken. Uiteindelijk kwam hij tot 39 (3x4) en veel extra’s (67) kwam ACC tot op 13 runs met 2 overs te gaan.

Mees en Alexander moesten de klus klaren. Met 7 te gaan in de laatste over leek alles mogelijk. Een goed bowlende Jasper (Dutch Lion van Bdaal) schakelde eerst Mees (9) uit, maar incasseerde ook 6 runs. Met 1 bal te gaan 1 run voor de winst. Alexander aan bat, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Jasper en ging bowled na een geweldige innings. En dus een tie 148-148. Niet verloren van de koploper. En (bijna) nog leuker: de tweede tie op rij binnen 24 uur op hetzelfde veld. Never a dull moment bij ACC!

broken image