Return to site

Nieuwe uitbaters bij ACC/AMVJ

Jade en José

[door Rick Thorburn] Het zal niemand zijn ontgaan dat we sinds kort nieuwe uitbaters voor de horeca in het clubhuis hebben; José en Jade.

 

Op donderdag 1 februari zijn de nieuwe uitbaters José en Jade van ons clubhuis van start gegaan. Wij heten ze van harte welkom op onze club en in ons clubhuis. Inmiddels heeft een flink aantal clubleden al kennisgemaakt met José, Jade en dochter Quinn Lynn. 

 

Ze zijn niet alleen eminent gastheer/vrouw voor het dagelijkse natje en droogje, maar Jade blijkt ook nog eens uitermate voortreffelijk te kunnen koken. De AMVJ golf leden hebben de al kennis mogen maken met haar kookkunsten.

broken image
broken image
broken image

Hierna volgt een kort interview met José en Jade.

  1. Stel je eens voor? Vertel eens iets over jezelf? .

José: “Ik ben José Dias de Oliveira 47 jaar oud geboren te Tiel. Mijn ouders komen uit Poortugaal en wonen in een dorp dichtbij Fatima. Ik heb een jongere zus die in Geneve woont”.

broken image

Jade: “Ik ben Jade Lim 45 jaar oud geboren te Bogor te Indonesia. Ik houd van mensen van verschillende culturen. Ondanks wij allemaal van verschillende aard zijn, hebben wij veel gemeenschappelijke overeenkomsten. Dit zijn juist die dingen waar ik nieuwsgierig naar ben. Aangezien ik ook nog zeer leergierig ben naar nieuwe kookrecepten houd ik mij graag op de hoogte via allerlei kookprogramma's”.

broken image

2. Waarom zijn je ouders naar Nederland gekomen?

José: “Eind jaren 60 gingen de eerste generatie Portugese immigranten naar Europa. Meer dan 50% gingen naar Frankrijk, hier was minder taal barrière. Veel immigranten gingen naar Duitsland en Nederland”.

Jade: “ Mij ouders wonen op het eiland Bali en zijn afkomstig uit de stad Bogor in West Java. Binnenkort komen mijn ouders op familie bezoek. Ik ben zelf in 1989 naar Nederland gekomen. Ik heb veel gereisd en gewoond in grote steden o.a.Oxford, Birmingham, London en Washington D.C.”.

 

3. Heb je grote kookplannen voor ACC en AMVJ?

José: “Jazeker hebben wij grote kookplannen op onze agenda. Wij zullen vooral een internationaal karakter op de kaart willen zetten. Er zal wel een vleugje Indonesisch zijn maar dat mag de pret en vooral de smaak niet onder lijden.

Naast de welbekende Hollandse snacks willen wij op lange termijn ook meer Aziatisch en vanuit de Middellandse zeegebied; de bekende Tapas!  Wij willen en zullen wekelijks 1 warme dag/avond maaltijd kunnen voorschotelen indien het niet op is. Wij willen ook gaan koken naar wat meer seizoen gebonden en naar een vaste " oude gewoonte " dagschotels; denk aan: "woensdag gehaktdag".

Jade: “Grote kookplannen weet ik niet, maar wel lekker en met originele smaken uit verschillende landen. Ik zal jullie verzekeren dat het zeer smaakvol zal zijn en zeer divers. Ik zal jullie allen binnen ACC en AMVJ mijn kookkunst en passie delen”.

broken image

4. Waar ga je het liefst op vakantie? Wat is je favoriete vakantieland?

José: ”Als ik even er tussen uit wil dan zijn de lange weekenden gauw geboekt ergens tussen de natuur en het liefst in België.

Poortugaal staat op nummer 1; volgens mij ben ik daar voor het laatst in 2015 geweest. 

Indonesië heeft ook mijn hart gestolen net als Portugal het bij Jade diep in haar hart wist te raken.

Onze laatst genoten vakantie was überhaupt slechts 4 avonden op de camping in België. Om precies te zijn net 1 week voor onze 1ste kennismaking in september in 2017 onder de vleugels van Tuba (Z-kantine ). We waren, eigenlijk ik, was net aan het acclimatiseren en ik werd gebeld door Tuba of ik bij ACC wilde invallen samen met mijn vrouw.

Als grote wens van mijn kant zou zijn; om nog enkele ex-koloniën van Portugal te willen bezoeken; waaronder Brazilië, Angola/ Mozambique, Macau en de Molukken eilanden”.

Jade: “Ik ga liefst op vakantie naar landen waar ik een nieuw culinaire avontuur kan beleven. Mexico, Japan en Korea staat op mijn verlanglijstje”.

5. Wie is de leukste persoon die je dit jaar hebt leren kennen?
 

José: “Voor 2018 kan ik voor mijzelf nog niet echt spreken over de leukste persoon...Jade weet ik het niet. 

Wat wij wel weten is dat wij tot nu toe het gehele AMVJ leden arsenaal heel erg leuk vinden en dat we in korte tijd al heel snel tot een familie zijn gegroeid.

Jade: “Ik wens dat ik het nog kan herinneren, for sure”. 

6. Wie bewonder je enorm en wie zou je graag ontmoeten?
 

José: “Bewondering heb ik voor mensen die rust kunnen uitstralen ondanks dat het soms heel druk kan zijn. Ook voor mensen die op diplomatieke wijze zo kunnen communiceren dat voor beide meningen respect mag zin. Dus eindconclusie; ik bewonder Jade als van top tot teen. De vraag is natuurlijk zal zij mij net zo bewonderen...;-) ? Ik ontmoet graag nieuwe mensen met frisse ideeën”.

Jade: “Michelle en Barak Obama”. 

7. Wat is nog een grote droom van jou? Wat zou je privé nog graag willen bereiken of doen?
 

José: “De grote droom zou zijn dus om bijna alle Portugees sprekende landen te willen bezoeken. Jade wil graag oud worden in Portugal en of Indonesië met mij...( dat mag ik dan ook hopen ). O ja en natuurlijk om het minimaal 1 seizoen en desnoods nog eens 3 jaar als gastheer/keukenprinses jullie allen ter dienste te zijn met verrassende hapjes en drink festijnen”.

Jade: “Ik wil ooit een eigen B&B (bed en breakfast) op Bali beginnen”.