Return to site

In vragenrubriek ‘Langs de boundary’ nr.22 Giles Francis, aan ’t woord.

Bij de aankondiging van het nieuwe rubriek “langs de boundary” in 2017 heb ik aangegeven dat het doel was om de site nog aantrekkelijker te maken en ik wilde proberen om het aanbod op deze site wat uit te breiden. Ik heb op deze manier getracht om de website lezers te blijven boeien zodat niemand van onze site afhaakt. Naar de mondeling reacties van leden en non leden is me dat gelukt; de interviews zijn behoorlijk massaal gelezen en Ik heb louter positieve reacties gekregen.

De interviewrubriek 'Langs de boundary' gaat verder met Giles Francis de voorzitter van de 2018 Jeugd cricket tour naar Engeland.

In ‘Langs de boundary’ stel ik schriftelijk vragen aan meer of minder bekende ACC’ers. Kriskras door de vereniging heen, dus aan (nieuwe) bestuursleden, aanvoerders, spelers en 50 Not Out-leden, tot wellicht ook (ouders van) kinderen, actieve vrijwilligers en sponsors, enz.

De vragen aan Giles:

 1. Stel je eens voor? Vertel eens iets over jezelf? “ Ik ben een Engelse violist, opgegroeid in Londen in de jaren ‘60/70, [geboren in 1966]”.
  1. Waarom ben je naar Nederland gekomen? “Om Londen te ontsnappen, en hier verder viool te studeren”.
   1. Verliefd, verloofd, getrouwd? Heb je kinderen? “Ik ben gelukkig 16 jaar getrouwd met Annie en heb twee kinderen Joshua en Emilia”.
    1. Wat is je beroep of waar houd je je hoofdzakelijk mee bezig? “Ik ben spelend muzikant, meestal klassiek maar af en toe wat lichter muziek. Ik heb ooit bij alle orkesten in Nederland gespeeld, maar ook bij Blof, Caro Emerald, Guus Meeuws, Waylon -noem maar wat!”.
     1. Wat zijn je hobby’s naast cricket? “Mijn kinderen zijn mijn grootste hobby!”.
      1. Waar ga je het liefst op vakantie? “Ik ga het liefst naar mijn ouders in de Cotswolds, Engeland”.
       1. Waarom ben je vrijwilliger, wat is daar leuk aan? “Ik vind het enorme leuk dat de ACC jeugd kan meemaken wat ik zelfs heb meegemaakt als jongen en hoe leuk het dorpscricket in Engeland kan zijn, win or lose”.
        1. Waar kunnen jeugd leden jou voor aanspreken? “Cricket speel je met je hersens, het gaat niet alleen om sixes slaan en snel wickets nemen. Bepaalde trucjes maken een enorm verschil, bijvoorbeeld dot balls bowlen, loop je eerste run snel, occupying the crease, enz.”
          
        2. Verschillende van onze clubleden hebben geklaagd dat je 's avonds niet rondhangt voor een paar biertjes. is dit een gewoonte of een opzettelijke gewoonte? “Waarschijnlijk omdat ik een voorstelling vaak s ’avonds heb. Het nadeel van muzikant zijn is dat je werkt, en dus niet drinkt, als andere mensen vrij zijn. Ooit heb ik net voor mijn eerste concert in Nederland in 1990 een Duveltje gedronken. Ik kreeg duidelijk het bericht dat dat hier niet mag, en terecht!”.
         1. Kijkend naar ACC met een Engelse achtergrond in cricket, welke aspecten vind je echt leuk en wat kan je doen met een beetje opfrissen/verbeteren? “Toen ik naar Nederland kwam, wist ik niet dat cricket in Nederland werd gespeeld. Toen heb ik het Hilversumsche Cricket Club ontdekt, wat ik 10 jaar enorme gezellig vond. Ooit zijn we ook op tournee naar de Cotswolds tijdens de mond en klauw toestand! Ik moest stoppen vanwege een gebroken gewricht in een vinger van mijn spelende hand, weer een vangertje gedropped! Toen mijn zoon Joshua cricket in Amsterdam wou spelen heb ik ACC gevonden – het is precies hetzelfde gezellig, rustig, spelers en ook ouders hebben nooit ruzies met elkaar, een geweldig veld en clubhuis, ook zijn alle jeugd trainers fantastisch. Cricket in the right spirit”.
          1. Ik weet ook dat jij de voorzitter bent van de ACC Jeugd cricket-tour naar Engeland. Hoe spannend en fantastisch om te horen dat het wordt georganiseerd. Kun je ons wat meer vertellen over het programma? “We proberen vier wedstrijden te spelen, tegen dorpjes met jeugdteams- allemaal heel vlakbij waar we allemaal logeren.

           We hopen dat Graeme van Buuren de tijd heeft om de jongens een keertje wat coaching te geven. We gaan ook naar een T20 wedstrijd tussen Gloucestershire [waar Graeme onder contract speelt]en Glamorgan, bij de Cheltenham Cricket Festival- de oudste cricket festival ter wereld. Daar ben ik elke jaar geweest met mijn vader sinds 1975.

           Ook is er tijd voor recreatie en spelletjes. Misschien ook zelfs High Tea bij mijn ouders”.

           1. Wat is nog een grote droom van jou? Wat zou je privé nog graag willen bereiken of doen? ” Ik vind het al een droom dat mijn zoon net zo gek op cricket is als ik. Nu even aan mijn dochter…!”.
            1. Wat wil je nog meer kwijt aan de lezers? “Ik hoop dat ACC net zo blijft als het voor me al drie jaar zo geweest is, met nog meer jeugd leden daarbij”.
             1. Van wie zou je hierna graag een interview zien? “Richard Wolfe, natuurlijk”.
             broken image

             Eerder in deze serie kwamen aan het woord: 1. Wim Pielage, 2. Saqib Zulfiqar, 3. Stephan Hannema, 4. Harry de Breet, 5. Ton Balk, 6. Arthur van Leeuwen, 7. Max de Bruin Jr, 8. John van Vliet, 9. Hans Dukker, 10. Jan Balk, 11. Duco Ohm, 12. Rein Akkerman Jr, 13. Marleen Balk, 14. Shirase Rasool, 15.Shreyas Potdar, 16. Mees van Vliet, 17. Roelof Balk, 18. Jamieson Mulready, 19. Aryan Kumar, 20. Carolien Woudstra. 21. Ronald Anderson