Return to site

Ongekende passie tijdens spetterende zege ACC 2 op Quick in Hg

[door Jan Balk] ACC 2 heeft het toch al zo succesvolle seizoen met een klinkende zege op Quick Hg 2 of fantastische wijze afgesloten. Het bijzondere duel in Den Haag stond in het teken van de liefde. En dan bedoel ik niet alleen onze waanzinnige passie voor de wonderschone cricketsport.

Zo kwam Paris, de vriendin van onze keeper Jamie Mulready, zo maar kijken. Ze is geboren in Australië, woont in Portugal en heeft een profvoetballer als broer. Dat lijkt me zonder enige twijfel een prima catch, zeker voor een wicketkeeper. Helaas betekent geluk in de liefde niet altijd ook geluk in het spel. Dat bleek al vroeg in de wedstrijd. Jamie ging namelijk bijzonder ongelukkig lbw.

Cricketliefdesbaby

Over de liefde gesproken, er is helemaal niets mooiers dan cricketliefdesbaby’s. Daar weet ik als vader van Lonne en Tibo met dank aan mijn vrouw en voormalig cricket-international Inge Balk-Leurs natuurlijk alles van. Tijdens de wedstrijd tegen Quick Hg lag er zo maar een cricketliefdesbaby in een kinderwagen langs de kant. Dat was de kersverse dochter van cricket-international Denise en de bij Excelsior spelende Wouter van Deventer. Wat een plaatje! Hoewel ze pas net geboren was, kwam Sophienu al haar oom Stephan aanmoedigen. Het kan allemaal in de wonderbaarlijke cricketsport.

Ondertussen maakten wij eerst battend maar liefst 193 runs voor het verlies van 6 wickets in de door de dreigende regen tot 30 overs ingekorte wedstrijd. Dit was zoals bijna altijd te danken aan de weer eens magistraal battende Bas van der Heyde, die overigens niet liep nadat hij na 72 knalharde runs werd gevangen door de wicketkeeper terwijl de splinters van zijn bat afvlogen. Gelukkig gaf de umpire Bas wel uit.

Somesh Kohli, de aanvoerder van Quick Hg, kon na afloop mooi vertellen over het optreden van Bas. “Ik heb tegen mijn jonge spelers gezegd dat ze Bas als voorbeeld moeten zien als het om zijn batten zelf gaat, maar dat ik ze onmiddellijk nog tijdens de wedstrijd op de fiets naar huis stuur als ze net als Bas niet lopen bij een caught behind.”

Echt een wereldclub dat Quick Hg. Al jaren trouwens. Naast Bas hadden ook good young Mark Mulready, de dit seizoen in topvorm verkerende oom Stephan Hannema en Beau te Boekhorst fantastisch batten laten zien.

Kroketten

Het was na de heerlijke lunch compleet met traditionele kroketten natuurlijk nog maar helemaal de vraag of ons totaal genoeg was op het kunstgras van Quick Hg.Zeker omdat de Haantjes over enorme toppers beschikten zoals Ab van Lomwel, Edgar Schiferli, Somesh Kohli en Henk-Jan Mol. Vooral laatstgenoemde liet waanzinnig batten zien met enkele weergaloze zessen richting het nabij gelegen HBS. Maar het bleek niet genoeg om het ijzersterke ACC te verslaan.

 

Dit was in de slotfase vooral te danken aan het uitstekende bowlen van Bradley Scholtz, Randy Alvez en Beau te Boekhorst. Laatstgenoemde vroeg na afloop of hij vanwege zijn knalharde 19 not out en 2/45/6 inclusief briljante laatste over man of the match mocht zijn. Nou van mij wel hoor. Iedereen mag wat mij betreft man of the match zijn. Zeker na een zege.

Vrolijk

Na afloop werd het ouderwets gezellig. Maar dat kan natuurlijk niet anders met een teamleider bij Quick Hg die Krijn Vrolijk heet. Al met al was het ondanks de coronacrisis zonder enige twijfel een fantastisch seizoen. Met dank natuurlijk aan onze onvoorwaardelijke liefde voor de enige echte cricketsport. Proost!

Quick Hg 2 - ACC 2 0-2

ACC 193/5. B. van der Heyde 72, M. Mulready 31, S. Hannema 42.Quick Hg 183. Henk-Jan Mol 65*, Alphi 22, Tych 43. B. te Boekhorst 2/45/6, Bradley Scholtz 2/35/6.

Fotobijschrift: Stephan Hannema, Ajit Kamboj en Bas van der Heyde (vlnr) lachen na afloop van de geweldige zege op Quick Hg om ‘man of the match’ Beau te Boekhorst (r).

broken image