Return to site

'Onze' Tazeem Ali bowlt de sterren van de hemel tijdens WCU19

De zeventienjarige legspinner Tazeem Chaudry Ali bowlt momenteel tijdens de World Cup U19 in Zuid-Afrika uitstekend voor Engeland U19. De voormalige ACC-er heeft al zes wickets genomen.

Tekst: Jan Balk

Tijdens de eerste gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Afrika eindigde Taz Ali met 3 voor 26 in 10 overs. En in het tweede verloren duel tegen West Indies deed Tazeem het met 3 voor 34 in 10 overs ook zeker niet onaardig.

Moeite

En dan te bedenken dat Tazeem een jaar of vijf geleden nog bij ACC in de jeugd speelde met jongens als Mark Wolfe en Senna Younis. Destijds was Tazeem al wat bijzonders en hadden de tegenstanders heel veel moeite met de legbreaks van ons talent.

De vader van Tazeem zag het ook wel zitten in zijn zoon en besloot daarom om naar Engeland te vertrekken. “In Engeland heeft Tazeem veel meer kans om profcricketer te worden”, zei hij. Wij vonden het een opmerkelijke beslissing en Tazeem heeft met zijn prachtige cijfers tijdens de WCU19 inmiddels bewezen dat echte dromen geen bedrog zijn.

Feest

Tazeem speelt voor de county Warwickshire en heeft afgelopen seizoen tegen Derbyshire ook al zijn eerste countywicket genomen. Daarnaast maakt hij furore tijdens het WK U19. We hebben hier dus wederom te maken met een absolute topper, die het spelletje bij ACC geleerd heeft. Wat een feest!

broken image

Kijk hier hoe 'onze' Tazeem Ali voor Engeland A zijn wickets neemt tegen Zuid-Afrika.