Return to site

Ook tegen MOP is het lachen geblazen voor de vrolijke vriendjes van ACC U10

[door Jan Balk]     En weer speelde de vrolijke vriendjes van ACC U10 een legendarische wedstrijd. Dit keer werd MOP in een uiterst spannende wedstrijd met heel klein verschil verslagen. Alles bij elkaar begint het zo langzamerhand een legendarisch seizoen te worden voor het jongste jeugdteam van ACC.

Captain Aadit Dhaninkal won de toss en koos voor eerst batten. De vrolijke vriendjes van ACC deden het fantastisch tegen de eveneens bijzonder goed gemutste vriendjes en vriendinnetjes van het helemaal uit Vught gekomen MOP.

Uitstekend

Nischal Kondhuri en Gijs Evers openden uitstekend en even later kwam Mayank Kondhuri tot 24 runs. Hij werd topscorer bij de thuisclub. Tibo Balk, Joshua Francis, Harshdeep Singh, Aadit Dhaninkal , Aadit Akre en Tristan de Man lieten eveneens indrukwekkend batten zien waardoor ACC in 16 overs 171 runs bij elkaar sloeg.

Het fielden van ACC begon fantastisch met een prachtige clean bowled van Gijs Evers op de allereerste bal van de innings. Maar MOP beet vervolgens goed van zich af en vooral Jan en Sounya deelden rake klappen uit. Ook de andere batsmen deden het zeker niet onaardig. Het werd dan ook ongekend spannend. Maar uiteindelijk trok ACC mede dankzij een sublieme vang van Harshdeep Singh toch aan het langste eind. MOP kwam niet verder dan 168 runs waardoor de vrolijke vriendjes met drie runs hadden gewonnen.

Spirit

De wedstrijd werd in een waanzinnig goede spirit gespeeld. Bij MOP kwamen ze uit alle winstreken. Zo waren er spelers en speelsters uit Roermond, Nijmegen, Vucht en zelfs Hong Kong, die mee deden met onze tegenstander. Het leverde een uniek duel op waarover zonder twijfel nog bijzonder lang gesproken zal worden.

Al met al slujten de vrolijke vriendje het eerste deel van de competitie af met alleen maar overwinningen. ACC U10 is koploper en speelt nog drie wedstrijden tegen de nummers twee, drie en  vier van de competitie. Het gaat spannend worden en één ding staat als een paal boven water. De laatste drie duels zullen stuk voor stuk legendarische cricketwedstrijden gaan worden. 

Fotobijschrift: De vrolijke vriendjes van ACC U10 op een rij.

Zaterdag 18 juni

ACC U10-MOP U10 2-0
ACC 171. M. Kondhuri 24.

broken image