Return to site

Opmerkelijke competitie feitjes

[door Observer] Na 4 speelronden moet nu reeds worden vastgesteld, dat de regen grote invloed heeft gehad op het verloop tot nu toe. En het lijkt er opdat we van deze beïnvloeding onder lage temperaturen voorlopig nog niet af zijn.

Bijna elke wedstrijddag moesten wedstrijden geheel of gedeeltelijk worden afgelast of in de loop van de dag op DLS regels worden beslist. Daarbij komt, dat terreinen met een graswicket gevoeliger zijn voor wateroverlast dan de traditionele pitches.

broken image

Vooral de ploeg van HCC was onfortuinlijk en zag 3 van 4 wedstrijden niet doorgaan. Dat heeft nogal wat gevolgen voor de stand nu het punten stelsel is gewijzigd. Waar een winst partij 4 punten oplevert, geeft een niet voltooide regenwedstrijd (geen 20 overs in de 2e innings) aan beide partijen 1 punt en daar waar geen bal kan worden gebowled valt helemaal niets te halen. Het sterke HCC, dat tot de potentiële kampioenskandidaten mag worden gerekend, kreeg zo voor haar 3 verregende wedstrijden slechts 3 schamele punten. De nieuw ingevoerde waardering voor een winst partij met 4 punten lijkt dan ook buiten proporties te staan.

Was het alleen de regen die de gemoederen bezig hield? Beslist niet. Daar waren bv. de video camera’s die ons in de gelegenheid steldeom bijna overal bij de wedstrijden mee te kijken.

En er gebeurde van alles.

Wat dacht U van de wedstrijd Punjab – VOC, waar de eveneens kampioenskandidaat Punjab (4x Zulfiqar en Meyburgh) eerst VOC voor het matige totaal van 136 aan de kant zette, om vervolgens verliezend voor 109 all out te gaan?

Ook VRA beleefde twee merkwaardige wedstrijden. Tegen Sparta leken de Bosbewoners bij 65/5 aardig in de problemen, maar toen kwam Marcus Andrew (naarmen zegt uit “de Zamis geplukt”) en die timmerde in 43 ballen 100 runs bijeen waaronder 11 x 6 ! Maatje Balbirnie sneuvelde met 99(!) runs achter zijn naam en VRA kwam alsnog tot de monsterscore van 314/8 en Sparta zat voor 67 aan de kant.

De volgende dag beleefde dat zelfde VRA weer iets heel anders in Voorburg, waarnog voor het middaguur de onwaarschijnlijke stand van 28/8 op het bord stond. Marcus was er niet en dankzij P.Borren (44) werd het totaal nog opgeleukt naar 80 ao. Kingma 5/26

VCC had met dit totaaltje uiteraard geen moeite.

Dat een tot 30 overs ingekorte wedstrijd laat in de middag toch een mooi totaal kan opleveren bewezen de openers van VOC tegen Sparta. Toen eindelijk begonnenkon worden besloten O’Dowd (114*) en Edwards (91*) het stramien “van dik hout zaagt men planken” te volgen en zetten in die 30 overs het niet misselijke standje van 223/0 neer.! Uiteraard voldoende voor de 4 punten.

Helaas is de weerman voor komend weekend niet al te optimistisch en zal Duckworth cs. Wel weer moeten beslissen over 4 – 1 punt.

OBSERVER