Return to site

A.C.C. - Excelsior Na fraaie opening, teleurstellend verlies.

[door Observer] In de 4e wedstrijd moesten wij het doen zonder Charles McInerney, Chris Knoll en Shreyas Potdar, tegen het altijd lastige en solide Excelsior op ons eigen Loopveld.

Toss gewonnen en batten op een dag met buiig weer en nog steeds zonder publiek, maar wel met directe video verbinding vanaf de screen aan de gebouwen kant. Wel verslavend hoor die video!

Wederom kregen wij een excellente openingsstand voorgeschoteld nu door Sahil Kothari en Anis Raza. Een mooi lefthand/righthand koppel. Tegen een bijna constante rate van 4 runs per over kwam de 150 op het bord te staan in 36 overs zonder wicketverlies.

Wederom aanlokkelijke beschouwingen van een eind totaal ver over de 200…. Maar wat er in werkelijkheid gebeurde na de val van het 1e wicket (Kothari, gevangen voor 88 prima runs, 7x4+2x6) was bizar. Zijn mede opener captain Raza (85) hield het zelf nog uit tot 194, maar om hem heen vielen ze als witjes. Naast de twee openers met elk 80+ achter hun naam, bedroeg de daaropvolgend beste bijdrage 6 runs (!) en verloren wij alle 10 wickets voor 36 runs, waaronder 3 domme runouts. De beide openers ontvingen samen 251 ballen, terwijl de rest in 44 ballen klaar was. 200 all out. Bizar! G.Kroesen (3-30) en Stubbs (4-28) namen de wickets. De 3 run outs kregen ze cadeau.

Niets was onmogelijk, en zelfs toen Mees op de 1e bal van de 2e over het eerste wicket cleande vlamde de hoop op. Helaas te vergeefs, want onze aanval kon verder geen potten breken tegen de twee professionals Ingram (80*) en Stubbs (71*) die ons totaal voor 2 wickets passeerden.

Bowling: M.v.Vliet 1/15/5 – Arya 1/38/7

Programma: Zaterdag 22/5 VOC – ACC en Maandag 24/5 ACC – VRA. Beide wedstrijden zullen wederom te volgens zijn via het Match Center van de KNCB inclusief de livestream.

OBSERVER