Return to site

HBS - ACC onverwachte winst met 4 punten er bij !!!

[door Observer] Uiteindelijk bleek HBS – ACC de enige competitie dieovergebleven was uit het oorspronkelijke programma voor Hemelvaartsdag. En op de dag van het Suikerfeest zou ACC aan het eind van de rit het onverwachte zoet van de overwinning mogen proeven.

Aanvankelijk gaf ik er geen bal voor, want zo bleek, bestuurders noch spelersbleken bij eerdere wedstrijden niet te weten dat je voor een gewonnen potzomaar 4 punten kon opschrijven.!

In het licht van de bijna dagelijkse discussie over “macht en tegenmacht “ dacht ik dit kan geen legale competitie 2021 zijn, waar spelers niet eens weten om welke prijs ze strijden. 4 punten, mijnheer.!

Maar nu wij aan het eind van de dag in de stromende regen op basis van de heren Dougworth/Lewis/Stern met 17 runs gewonnen bleken te hebben, had ik er best vrede mee. 

4 punten rijker.

De dag begon mooi zonnig en bij Matchcentre waar de wedstrijd geheel te volgen was, begonnen onze John van Vliet (zojuist Mees afgeleverd) en Berend Westdijk aan vakkundig commentaar met oa. gedachten over de stand van zaken van de ontwikkelingen in het vaderlandse cricket wereldje. Daar bij kwam ook te sprake dat HBS vandaag wel onhandig verzwakt was door de afwezigheid van hun internationals Tobias Visee en Ryan Klein die met het Ned.A uitkwamen tegen Ierland. Maar goed er is geen degradatie dit jaar dus men kan ook wat experimenteren. 

Inmiddels had HBS de toss gewonnen en mochten Charles McInnerney en Sahil Kothari voor ACC openen. Dat ging zeer steady en beetje traag. 44/0 in 14 voelde goed en veilig, maar de rate…..?We konden tevreden zijn want er vielen geen wickets zoals in de match tegen HCC toen we voor 77 aan de kant zaten. Op 84 moest Charles (18) vertrekken, maar Kothari ging onverdroten door nu met Kiran Hosur. De 100 kwam op in 25 overs en een score van 200 minimaal lag in het verschiet, terwijl 250 wel nodig zou zijn op dit snelle kunstgras veld. 

Inmiddels werd er regelmatig van nieuwe Haagse commentatoren(oud spelers) gewisseld en de nodige onzin gedebiteerd dan wel oude koeien uit de sloot gehaald. Zo vernam ik oa.:

“ - uitleg over Nelson. Dickey Bird ging altijd op een been staan…….. 

“ - ik heb nooit echt op hoog niveau gespeeld, maar mijn beste innings was…..

“ - zie je die  2 Jumbo-tassen daarbinnen komen? Nou dat zijn ……

“ - El Khayati heb zojuist een pingel gemist bij ADO….. 

“ - kijk dat is een lefthander, zoiets als een linksbuiten bij voetbal…..

“ - ik ga effe ’n broodje halen, barst van de honger…… oh, zitten we in de uitzending? 

Ik kon mij niet voorstellen dat een niet-cricketer überhaubt naar deze voorstelling zat te kijken of dat een cricket fanaat echt geïnteresseerd zou zijn in die 2 Jumbo-tassen of El Khayati. Maar onze beide bats gingen lekker door en vooral Kothari hield er tempo in en bereikte zijn 100 in 104 ballen. Bravo. Maar de concentratie was echt even weg na het bereiken van deze mijlpaal want bij een stand van 155 viel hij als 2e wicket zonder verdere runs aan zijn totaal te hebben toegevoegd.

broken image

Een veelbelovende stand na 33 overs. 

Hosur (47) zette samen met Ammar Zaidi (28) de zaak gewoon voort en de 200 kwam op in de 40e over. De verwachtingen gingen nu richting 275, maar na 222/4 in de 45e over gingen het wat anders.

Men ging voor grof hakwerk ipv ook de singles te laten werken. Via 237/6 (Hannema 12) werd het uiteindelijk 260/8 (Kumar 10). Een zeer behoorlijk totaal, maar op voorhand niet zeker ook een winnend totaal. Het HBS veld had ons wel geholpen met en handvol gemiste catches. En wij ontvingen 30 extras. Voor beide vrijgevigheden nog bedankt heren. 

Wat volgde was een spannend verhaal, want ook HBS had een drietal batsmen die de hoofdrol vertolkte tw. N.Singh (58 st.Hannema op Raza) en T.Walbrugh (88 bowled Raza) en J.deMey (c.Zaidi op bowlen van Napoleon) De run-rate van HBS lag lang goed, maar met het vertrek van Walburgh liep die snel terug. Toen de regen definitief spelbreker werd (in de 47e over, met 225/6 op het bord) moest HBS nog 36 runs van 17 ballen maken voor de eventuelewinst. Niet onmogelijk, maar met 2 nieuwe batsmen een zware opgaaf. Doughworth en zijn vrienden besloten dat volgens hun systeem de target op 242 had gelegen. Er kon niet meer worden begonnen en derhalve won ACC met 17 runs.

Bowlingcijfers: Raza 2/43/10 – M v Vliet 1/17/3 - Napoleon 1/29/7.1 – Kothari 1/39/10 – Kumar 1/53/9 – Zaidi 0/36/8

Om eerlijk te zijn, een onverwachte maar niet minder welkome fraaie overwinning. Well done Boys!

OBSERVER